Szeretne 4,5 millió forintot?

2023. július 28. 06:33

Kezdő vállalkozói pályázatot hirdettek meg.

2023. július 28. 06:33

Több mint ezer új vállalkozás jöhet létre az augusztus elsején induló Vállalkozó Start II program keretében – mondta Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Budapesti és Pest Vármegyei Szervezete szakmai rendezvényén.

Garami Erika, az OFA Nonprofit Kft. programkoordinátora az induló vállalkozások támogatását célzó Vállalkozó Start II program részleteit ismertetve elmondta, a pályázati alapfeltétel, hogy csak 18 és 64 év közötti magyar állampolgárok pályázhatnak, akik legalább általános iskolai végzettséggel rendelkeznek más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkeznek és ezekben nem töltenek be vezető tisztséget.

 

Az érintettek a képzést követően, részletesen kidolgozott üzleti tervük elfogadása után alapíthatják meg vállalkozásukat, aminek kezdeti költségeire legfeljebb 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak, 

ebből 3 millió forint a bérre és járulékokra fordítható, a maradék 1,5 millió forintot pedig egyéb eszközbeszerzésre, cégalapításra használhatják fel az érintettek.

A programban 12 hónapig kapnak támogatást az induló vállalkozások, amelyeknek további 12 hónapig fenn kell tartani működésüket. A programhoz kapcsolódó regisztrációs felület 2023. augusztus 1-én indul, regisztrálni az OFA honlapján lehet 2023. augusztus 1-én 10 órától, az első 1500 pályázót tudják befogadni.

Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezetének elnöke bejelentette, hogy a programba bejutó vállalkozásoknak folyamatos mentorálást nyújtanak ők is. Ebben nagy szerepet kapnak majd a Kezdő, Női, Startup vállalkozásokat segítő munkacsoportjuk szakemberei. Továbbá hasznos lesz számukra a VOSZ új digitális felülete, a VOSZPort is.

Szalai Piroska, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezetének Kezdő, Női, Startup programokért felelős elnökségi megbízottja hangsúlyozta, hogy „Sokan megfogalmazták már, hogy nagyobb figyelmet érdemelnének a komoly üzleti potenciállal rendelkező kezdő cégek, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete érzékelve az igényeket többféle új programot is indít e szegmens számára a közeljövőben.”

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2023. július 28. 13:32
"ebből 3 millió forint a bérre és járulékokra fordítható, a maradék 1,5 millió forintot pedig egyéb eszközbeszerzésre, cégalapításra használhatják fel az érintettek" azer palyazz hogy visszafizesd orkbannak "cegalapitasi ktg." cimen....rohej, nem a cegalapitasi koltsegeket kene csokkenteni v. eltorolni? felmesz a netre Angliaban egy kft alapitashoz harmat kell kattintani, fizetni 50 fontot, kesz - 3 het mulva jonnek postan a papirok(magyarorszagra), de mar azonnal el lehet kezdeni uzletelni, nem kell megvarni... ENNYIKE
bodrigyuri
2023. július 28. 10:49
Nem, nem kell. Elég a sajátom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!