Miért van ennyi kretén politikus?

2023. július 08. 07:29

Az ajtónak rohanó Kunhalmitól a tartós élelmiszereket a Parlamentbe hordó Jakabon át a kerítésszaggató momentumosokig.

2023. július 08. 07:29
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Magyar Nemzet

„A nyugati világban jól működnek bizonyos receptek. Föl lehet hergelni egyes csoportokat utcai és egyéb balhékra. A média pedig áldozatnak állítja be őket, akik a velük szembeni »elnyomás« miatt jogosan tiltakoznak. Az elhülyített, öngyűlöletre és bűntudatra nevelt tömegek pedig bekajálják a mesét, és nemhogy nem háborodnak fel az erőszakon, a fosztogatásokon, hanem képesek még szimpatizálni is a randalírozókkal.

Ez a recept Magyarországon, hála istennek, nem működik. Az Alinsky-módszerekre a társadalom döntő többsége nem vevő.

Bár a hazai baloldal folyamatosan próbálja másolni a recepteket, ezekkel rendre kudarcba fullad.

Az ajtónak rohanó Kunhalmitól a tartós élelmiszereket a Parlamentbe hordó Jakabon át a kerítésszaggató momentumosokig. (A másik kerítésszaggatónak, Gyurcsánynak láthatóan több esze van; ő sosem vesz részt ezekben az akciókban.)

Na, de miért is ennyire szánalmas a hazai baloldal? És nem csak az első vonal, karácsonyostul, márki-zaystul. A második, a Hajnal Miklósokkal, Tompos Mártonokkal, Kiss Lászlókkal pláne. Akikkel ugyan előfordul, hogy megválasztja őket egy-egy budapesti kerület elkényeztetett, debilre butított, mainstream médiát fogyasztó közege, de az ország nagy része nem kíváncsi rájuk. Vajon miért ennyire gyenge az utánpótlás is?

Gondoljunk csak bele, mit lát ma egy fiatal, ha körülnéz a politikai palettán.

Az egyik oldalon egy erős, határozott vízióval rendelkező, azt a gyakorlatba átültetni képes vezetőt, és annak hasonlóan jól felkészült, ütőképes csapatát. A másik oldalon hülyegyerekeket, akik újabb és újabb performanszokkal (vagy ugyanannak a performansznak az ismételgetésével) próbálnak feltűnni, de semmilyen valódi üzenetük nincs (azonkívül, hogy »fúj, Orbán«), nincs mögöttük intellektuális politikai munka, még önálló gondolataik sincsenek, csakis a Nyugatról átvett szlogeneket mantrázzák.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Alapjogokért Központ

alajogokért.hu

Idézőjel

A művelet koordinátorai Korányi Dávid és Chris Maroshegyi voltak.

***

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. július 08. 22:10
Ez D-dúr és e-moll 2023. július 08. 14:45 " " D-dúr és e-moll már akkor keresztény-nemzeti elkötelezettségű ember volt" Mikor kisalföldi legjobb kutatóként megfelezett egy bitet. :))))" Látom, beletrafáltam esetedben" Látod, látod, de nem veszed észre a tükröt magad előtt :)))
Ez D-dúr és e-moll
2023. július 08. 16:05
"szeekely 2023. július 08. 10:27 magamutogatasbol nem hasznalod a "valasz erre" funkciot? exhi-bicikli-onizmus?! lol" Azért nem használom, hogy lássák a válaszaimat, akiket illet.
Ez D-dúr és e-moll
2023. július 08. 14:45
"B_kanya 2023. július 08. 11:50 Ez D-dúr és e-moll 2023. július 08. 09:50 " D-dúr és e-moll már akkor keresztény-nemzeti elkötelezettségű ember volt" Mikor kisalföldi legjobb kutatóként megfelezett egy bitet. :))))" Látom, beletrafáltam esetedben a Hornnal fekvésre, Medgyessyvel álmodásra és Gyurcsánnyal ébredésre, mert ha nem így volna, akkor vadul tiltakoznál, kikérnéd magadnak és nem üres fölényeskedéssel próbálnád leplezni zavarodat.
Karvaly
2023. július 08. 14:17
Sok igazság van abban, amit Jeszenszky mond. Az ellenzéki előválasztásnak nevezett elnyújtott választási kampányban tűnt fel nekem, hogy az öt jelölt, akiknek elvileg a Crème de la crème-nek kellene lennie, a valóságban sokkal inkább hasonlítanak egy szellemi freak show-ban mutogatott szörnyszülöttekre. Végig lehetne menni a listán, de tényleg, egytől-egyig csak a demagógiában mutattak fel bármi értékelhetőt. És ilyenkor lehet elgondolkozni azon, hogy milyenek lehetnek ezen ellenzéki pártok másodvonalbeli káderei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!