Két nap az égen

2023. július 24. 09:16

Megvilágosítóerejű beszédet mondott Orbán Viktor az idén Tusnádfürdőn.

2023. július 24. 09:16
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Nem véletlen, hogy óriási várakozás előzte meg világszerte a magyar miniszterelnök helyzetértékelését, hiszen már a korábbi években is olyan gondolatokat fogalmazott meg az Olt partján, amelyek hosszú időre meghatározták a közbeszédet. Ez történt most is, és függetlenül attól, ki ért egyet az elhangzottakkal, kinek tetszettek vagy éppen ki kapott agyérgörcsöt a kormányfő mondataitól, azok megkerülhetetlenek, ha bármit is szeretnénk megérteni abból a katyvaszból, amivé a bennünket körülvevő világ lett.

Politikusoktól általában földhözragadt megfogalmazásokat kapunk, amikor választ keresnek az élet nagy kérdéseire. Talán ezért szokatlan egyeseknek az, amikor térben és időben a még belátható határaira tágítja valaki gondolkodásának horizontját, és a nagy egész összefüggéseire támaszkodva határozza meg tettei irányát. Fontos megérteni, hogy egy olyan kis nemzet megmaradását, mint amilyen a magyar is, csak úgy tudjuk segíteni a birodalmi küzdelmek, a civilizációk harcának ütközőpontjában, ha világosan látjuk, kik és miért akarnak mindent megváltoztatni körülöttünk.

Orbán Viktor egyértelműen rámutatott, hogy még a gyermekeink nemzedékének életét is az a nagy világhatalmi küzdelem fogja meghatározni, amely a vezető szerepét veszélyben érző amerikai birodalom és a minden területen rendkívül gyors és látványos fejlődést produkáló Kína között zajlik már ma is. Észre kell venni mindenkinek, hogy – mint a miniszterelnök fogalmazott – két nap van az égen. S bár ebben a küzdelemben nekünk nem osztottak lapot, kimenetelét mi nem tudjuk befolyásolni, értenünk nagyon is szükséges, ha fel akarunk készülni a várható összeütközés minden lehetséges forgatókönyvére.”

Nyitókép: Földházi Árpád

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2023. augusztus 29. 16:03
Te gubbat szemü retkes kommunista! Ja, és egy rühes fideszes kutya!
dryanwolf
2023. július 24. 20:51
Megvilágosítóerejű... ------- "...valójában hedonista pogányokká váltunk. Ez a realitás.")
connorj
2023. július 24. 19:31
Ottóka!!! Nem tudód menteni a helikopterezést. Felbasztátok egymillió ember agyát.!!!
Pelso j.
2023. július 24. 13:32
ottó, egy nap van az égen, megnéztem.Csak a tefélék tematizálnak a marhasággal. Az megvan neked, hogy a főnököd a jóistenben bízik az infláció leküzdésében?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!