Újabb világvárosba repül októbertől a Wizzair

2023. június 25. 13:20

A hírt Szijjártó Péter külügyminiszter jelentette be.

2023. június 25. 13:20
null

Hosszú tárgyalások után végül beértek a diplomáciai erőfeszítések: október végétől heti három alkalommal indít repülőjáratot a Wizz Air Budapestről Kairóba – közölte közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.

A tárcavezető azt írta, a légitársaság eddig azért nem tudott járatot indítani az egyiptomi fővárosba, mert a Kairói Nemzetközi Repülőtér szabályzata

lényegében kizárta a fapados üzemeltetőket a reptérről.

Hangsúlyozta, 2022 óta minden tárgyaláson napirenden tartották a kérdést, arra kérve az egyiptomi partnereiket, hogy a Wizz Air kapjon leszállási engedélyt Kairóban. Az egyiptomi Turizmusi és Régészeti Minisztérium végül kiadta a szükséges papírokat, így október 30-tól szabad az útvonal.

Szijjártó Péter megjegyezte, ezzel „újabb turisztikai célpont vált elérhetővé és újabb gazdasági kapocs létesült a két ország között”.

(MTI)

Nyitókép: YouTube

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2023. június 26. 10:39
Csak azt tudnám, hogy a magyar állam miért tesz diplomáciai lépéseket egy nem magyar, de Magyarországon megbüntetett üzleti vállalkozás érdekében.
muldika
2023. június 25. 14:55
Biztos Ő intézte el azt is, hogy Milánóba, Rómába, Abu Dhabiba is induljon Wizzair járat Kairóból. Nem is tudtam, hogy ennyire segítőkész...
kispolgarigrofo
2023. június 25. 14:35
Vlagyivosztok és Putykó uráli bunkere mikor? Fasírtos békemenetek megnézni hogy él a Cár, lehet még autógrammot is ad! Ánálogovnyet!
MaBaker
2023. június 25. 14:29
Az mondjuk komoly, hogy innentől megnézni a piramisokat egy fapados utazás lesz a magyaroknak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!