Közel 200-zal előzött a 87-es főőúton, azt is megbüntették, akit kikerült

2023. június 06. 12:01

Még a lassabb autó is 70 km/h-val lépte át a megengedett sebességet.

2023. június 06. 12:01
null

A vezess.hu beszámolója szerint a 87-es számú főútonon, Szombathely térségében végeztek sebességellenőrzést a rendőrök. Egy autós a megengedett

90 helyett 193 km/h-s sebességgel haladt, miközben egy 159 km/h-val közlekedő másik autót előzött meg.

A veszélyes előzést végrehajtó BMW üzemben tartójával szemben 200 ezer forintos közigazgatási bírságot szabtak. A 159 km/h-val közlekedő Volkswagen üzemben tartója 90 ezer forintos bírságra számíthat.

Nyitókép: Sóti Tamás/MTI

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2023. június 07. 16:02
Most még megúszta néni büntetéssel- ami neki talán aprópénz - szerencsére nem lett karambol ami talán a szembejövőnek lett volna tragikus. Óriási ego-val és önbizalommal vezetnek az ilyenek, de tele van a temető az ilyen jó vezetőkkel.
javicesareo
2023. június 06. 17:11
A Bömbis kötsög meg röhögve kifizeti a 200 ezret. Az országúti szabálysértések/bűncselekmények büntetési tételeit drasztikusan emelni kellene, visszaesőknél exponenciálisan. Pl egy ilyenért mondjuk a tízszeresét, 2 milliót kiszabni, eltilatni a vezetéstől 1 évre. Ha újra ilyet követ el (jogsival), 5 millió, meg 5 év, ha még egyszer 10-15 millió plusz végleges jogsi elvétel. Jogsi nélkül visszaesőként azonnal 2 év börtön, végleges jogis elvétel, 10.15 milliós bírság. Ittas vezetés, azonnali végleges jogsi elvétel + 2 év börtön + 5 milliós büntetés. Majd elgondolkodna a sok nagyarcú majom.
nempolitizálok
2023. június 06. 13:28
Itt is be kellene vezetni ami a skandináv országokban van, az anyagi helyzetétől függően fizet. Elég sokat autózom és gyakran látom, hogy kifejezetten drága autók, tehát nem a megszokott "prémiumautók", meg sem próbálnak szabályosan közlekedni. Azaz nem indexel, záróvonalat lép át, bőven átlépi a sebességkorlátot, stb,. Úgy általában másokat egész komolyan veszélyeztetve halad. Mintha a benne ülő nem ismerné a KRESZT. Nyilván ismeri, csak olyan gazdag, hogy magasról szarik bele. Bár ha nem ismeri még rosszabb. Egyébként engem nem a sebességtúllépés szokott zavarni, végül is leelőz, hanem az, ha nem indexel. Még olyan helyzetben sem, amikor másnak tenne jót, pld. körforgalomban, vagy mellékútvonalra térésekor. Na ezeket rühellem, mert ez hiénáskodás, hiszen ő nyilván elvárja, hogy a másik az indexxel jelezzen neki, pld., hogy le fog fordulni a főútvonalról, elindulhat a mellékútvonalról.
Király Kávéház
2023. június 06. 13:26
Én errefelé lakom... Csak azt nemtudom hogy melyik részén a 87 -es útnak versenyeztek ezek ? : Kám felől indulva Rumig nagyon kevés az egyenes út... ott biztos nem.. Aztán Rum -tól Szombathelyig kanyargós és elég veszélyes is az út..egyenes szinte alig van. Esetleg a 86 -os - Szombathely elkerülő előtt..ott van egy nagyjából 2 km -es egyenes...de az is elég veszélyes... Aztán..a Szombathely elkerülő szakasz..az nagyon forgalmas... Szombathelyt elhagyva, Lukácsháza felé van egy egyenes..de ott meg van egy VÉDA, és állandóan kinnt vannak a rendőrök....gyanítom ott lehetett ez a verseny. Lukácsháza elég hosszú és veszélyes..rendőrök is állandóan kinnt vannak.. Kőszegig bárhol - bármikor traffipax szokott lenni. Ha ezek ennyivel száguldoztak, akkor az valóban nagyon veszélyes lehetett, mások veszélyeztetése is egyben. A forgalom végig nagy.. Ahhoz képest elég kevés bűntetést kaptak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!