Bezár az R56 szabadságharcos söröző

2023. június 22. 11:32

Kásler Miklós és Raffay Ernő lesz a búcsú-Polbeatek vendége.

2023. június 22. 11:32
null

Bezár az 1956-os szabadságharcosoknak emléket állító, a PestiSrácok.hu klubsörözőjeként is ismert Revolution’56 Szabadságharcos Söröző – olvasható a PestiSrácok.hu oldalán. A söröző a Polbeat-felvételeknek és más nemzeti rendezvényeknek, és egyéb összejöveteleknek adott helyet több éven át.

Mint írták, a nyár utolsó két Polbeat-felvételén ezen a héten Kásler Miklós professzorral, a Magyarságkutató Intézet főigazgatójával, illetve a jövő héten Raffay Ernő történésszel, legutóbb a Mr. Trianon című kötetet kiadó íróval rögzítik a megszokott módon és időben, csütörtökön 19 órától.

Bíznak az újranyitásban

A cikkből kiderült, az R56 Söröző jelenlegi üzemeltetője nem tudott megküzdeni a háborús válsággal járó nehézségekkel, ugyanakkor a PestiSrácok szerkesztősége bízik abban, hogy „elkötelezett mecénások segítségével, non-profit nemzeti klubként újranyithat a több mint százéves múlttal büszkélkedő hely”.

A Revolution’56 Szabadságharcos Söröző a századforduló után nyitotta meg kapuját a Bem rakparton, a Margit híd budai hídfőjénél, főként a közeli gőzhajókikötő matrózai és a portékájuk eladása után a hajóra várakozó kofaasszonyok számára. Az R56-ot fenntartó céget 2016-ban vette át a PestiSrácok.hu tavalyig regnáló kiadója. Mai nevét az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója tiszteletére kapta.

Nyitókép: R56 söröző Facebook-oldala

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. június 23. 06:47
Méltó a két,demens vénember a záró bulira..:)
Kormánypárti2
2023. június 22. 19:19
Leszarom.
18.0 fok
2023. június 22. 18:07
nyihihi! amihez huth nyúl, az elromlik, tönkremegy, szarrá válik, és közben ez a kretén jól megél belőle. ez nagyjából a fidesz egy mondatban.
Tárkány Álmos
2023. június 22. 17:13
Ha kilógsz a NER narratívából, megszívod. Mit tehetsz? Tiltakozásképp látványosan szabotálod azt, ami nem büntethető. Pl. csak azért sem ott sörözöl. Elég sokan gondolhatták így...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!