Így búcsúzik a világ Suhajda Szilárdtól

2023. május 28. 17:17

A hegymászó-társadalom mellett több magyar közéleti szereplő is megható gondolatokat fogalmazott meg.

2023. május 28. 17:17
null

A Világgazdaság egy összeállítást közölt arról, hogy miként búcsúzik a hegymászó-társadalom Suhajda Szilárdtól, aki még március végén indult el meghódítani a világ legmagasabb pontját. Azonban, mint ismert a május 23-án indult csúcstámadása tragédiába torkollott.

 – írta róla Facebook-oldalán az Everest Today.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Price Márton Péter, aki május 14-én oxigénpalack segítségével hatodik magyarként mászta meg az Everestet, így a hegyen útközben találkoztak Suhajdával, a következőképp búcsúzott:

„Szilárd az égi csúcsokon”

Pintér László, a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség kommunikációs vezetője, Suhajda Szilárd egyik legjobb barátja az alábbi üzenettel vett végső búcsút a békéscsabai származású hegymászótól:

Az ugyancsak békéscsabai származású előadóművész, Varga Viktor az Instagram-oldalán reagált hét mondatban a tragikus hírre. 

„A határ mindíg legyen a csillagos ég!”

„E világ a lehetetlenek lehetségessé tételéről szól néhányunknak. Bátorságot adva a többieknek, új utat mutatva. A határ mindíg legyen a csillagos ég! Szilárd túlmászott azon is! Egész a mennyekig. Hősünk vagy. Jó mászást az üveghegyeken túl” – írta bejegyzésében Varga.

Az előadó bejegyzését alább olvashatják:

Nyitókép: Everest Today Facebook-oldala

***

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. május 29. 09:02
Mibe, hogy a szerkesztőségnél már most bekészítették a "Tragédia! Egy éve nincs köztünk Suhajda Szilárd! Mutatjuk!" című cikket a jövő évre, mert addigra már nem biztos, hogy vissza tudnak emlékezni, ki is volt ez a fickó tulajdonképpen.
Vad Virág
2023. május 29. 04:27
Intelligens megoldás az öngyilkosságra!
Lion
2023. május 29. 02:14
Meg se találták a holttesttét. RIP!
triman
2023. május 29. 02:01
Hülye volt? -Igen. Rossz döntést hozott? -Igen! A fotelkomentátorokkal elentétben hitt valamiben és az életét tette föl rá ! Vesztett. Nyugodjon békében, bator ember volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!