Gyertyagyújtást szerveznek Suhajda Szilárd egykori csabai iskolájánál

2023. május 28. 15:39

Vasárnap este nyolc órára várják az emlékezőket Békéscsaba belvárosába.

2023. május 28. 15:39
null

Közös gyertyagyújtással emlékezik egykori békéscsabai iskolája Suhajda Szilárd hegymászóra. A Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium közösségi oldalán számolt be arról, hogy akik szeretnének a békéscsabai származású hegymászó emléke előtt tisztelegni, azokat vasárnap este 20 órára várják az iskola épületéhez.

A beol.hu felidézte, hogy Suhajda februárban tartott előadást egykori alma matera falai között.

A felhívásban egy korábbi nyilatkozatát is idézték:

„A hegymászás számomra az önmegvalósítás csodálatos lehetősége. Egy élhetetlen világba lépsz be, ahol éppúgy lelsz békére és mennyei szépségre, mint pokoli sötét erőkre és sziklakemény, fagytól zord, üres sötétségre. Egyszerre vesz körül a Minden és a Semmi. A teljesség és az üresség. És mindazon csoda által, ami a szemed elé tárul, minden nehéz lélegzet, minden újabb lépés közelebb visz saját magad teljesebb megismeréséhez. Nem csak az ismeretlen és a világ felfedezését jelenti odafent lenni: önmagad megismerését is. Az ember elveszik és magára talál: a test és lélek új állapotait ismered meg. Újjáértelmeződik múlt, jelen és jövő. Újjászületsz.”

Az iskola felhívását alább tekinthetik meg:

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt,  már nem látnak arra esélyt, hogy Suhajda élve előkerül, de vasárnap még elindítanak egy helikopter csapatot a hegymászó testének megkeresésére. 

Nyitókép: Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium Facebook-oldala

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. július 12. 18:02
Viszlát Szilárd! A Varga Csaba viszi tovább a 'lángot'... https://m.youtube.com/watch?v=smPXzcwQwgo&pp=ygUWSGF6YWrDoXLDsyB0cmlhbm9uIDEwMA%3D%3D
Sulammit
2023. május 29. 16:19
Így kell emlékezni! Példát vehetnének a családra sárdobálók. https://ripost.hu/oldalvonal/2023/05/suhajda-szilard-emlektabla-bekescsaba
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!