Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Bulgária és Románia összefogott az ukrán gabona ügyében

2023. április 22. 10:34

Ez az eset is jól mutatja: a közép-európai térség csak akkor tudja sikeresen képviselni az érdekeit, ha összefog és nem enged a megosztási kísérleteknek!

2023. április 22. 10:34
null
Deák Dániel
Deák Dániel

„Egységben az erő: Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Bulgária és Románia összefogott az ukrán gabona ügyében és ellenállt Brüsszel megosztási kísérletének. Brüsszel ugyanis a károk enyhítésére először csak Lengyelországnak, Romániának és Bulgáriának adott 57 millió eurót, amitől azt remélték, hogy felbomlik az öt ország együttműködése a kérdésben és Magyarország, illetve Szlovákia magára marad, ők már túl kevesek lesznek ahhoz, hogy szembeszálljanak Brüsszellel.

Ez azonban nem következett be, az öt ország továbbra is összehangoltan lépett fel az ukrán gabona behozatalának ügyében, négyük (Románia nem) behozatali tilalmat is elrendelt. Így Brüsszel most arra kényszerült, hogy ajánlatokat tegyen mind az öt országnak. Ez az eset is jól mutatja: a közép-európai térség csak akkor tudja sikeresen képviselni az érdekeit, ha összefog és nem enged a megosztási kísérleteknek!”

Kép: Pixabay

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. április 23. 15:00
Danika,az elvtelen,gerinctelen,értékek nélküli tolvaj gazdádból már mindenkinek elege van.
csulak
2023. április 23. 14:09
az olahok mar tegnap kihatraltak ebbol a szovetsegbol !
Pelso j.
2023. április 23. 09:18
Dani, önállóan döntött mindenki. Nem lesz V5, veletek nem dolgozik össze senki, mert hiteltelenek és elvtelenek vagytok.
LancelotDuLac
2023. április 23. 02:54
"Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Bulgária és " Románia döntött: nem tiltják be az ukrán gabona behozatalát https://mandiner.hu/cikk/20230421_ukran_gabona_romania Lengyelország és Ukrajna mégis megállapodott az ukrán gabona tranzitjáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!