Felmérés: önállóan indulva három ellenzéki párt jutna csak be a parlamentbe

2023. április 20. 17:09

A Fidesz eközben növelni tudta támogatottságát.

2023. április 20. 17:09
null

Az IDEA Intézet március vége és április közepe végzett reprezentatív közvéleménykutatása rámutatott arra, hogy beállt a pártok támogatottsága. A legutóbbi kutatáshoz képest mindössze egy százalékpontot változtak az eredmények. A 24.hu által ismertetett kutatás rámutat arra is, hogy a Fidesz támogatottsága 1 százalékponttal emelkedett a teljes, választókorú népesség körében.

A választókorúak 30 százaléka szavazna ma a nagyobbik kormánypártra. A biztos szavazó pártot választóknál a kormánypárt támogatottsága 49 százalékra emelkedett. A felmérés kiemeli, hogy 

a Fidesz domináns pozícióját egyetlen ellenzéki párt sem veszélyezteti.

Az ellenzék számára nem születtek kecsegtető eredmények: önállóan indulva három párt jutna be a parlamentbe. A DK 12 százalékon, a Mi Hazánk hat százalékon, míg a Momentum öt százalékon áll. A parlamentben lévő többi ellenzéki párt támogatottsága annyira alacsony, hogy nem lenne esélyük bejutni. 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

 

 

 

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. április 21. 23:08
Gyurcsányt nem kell bántani. Öt nevetségessé kell tenni, pontosabban olyanná, amilyen valójában, mégcsak túlozni sem kell. Ha valaki figyeli, elemzi öt, akkor pontosan látja, hogy milyen szétesett mentalitása van, hogy szellemileg, morálisan mennyire nem egy összefogott személyiség. Ö olyan mint egy oroszlán, amelyik borzalmasan éhes, és emiatt az élelem keresése annyira lefoglalja minden érzékét, hogy észre sem veszi, mennyire a saját céljai ellen cselekszik. Gyurcsányt máig sanyarú gyermekkora irányitja, elsösorban önmagának akarja bizonyítani, hogy "De igenis, én egy fasza gyerek vagyok, sokkal tökösebb, mint ti." Teszi ezt annak ellenére, hogy tudja, hogy ez nem igaz. Semmiféle, kiemelkedö képessége, tehetsége nincs. Jó helyre nösült, az igaz ez is egy fajta tehetség, az el kell ismernünk, de azért méltányolnunk nem kell.
Palatin
2023. április 21. 21:51
Én mindenkit óvnék attól, hogy Gyurcsányt mint "politikust" értékelje, kritizálja, szidja, vagy kedvelje. Öt a pszichológus, - vagy inkább a pszichiáter -, szemével kell nézni. Gyurcsány ma a legjobban attól retteg, hogy ebben a rendkívül zürös, rizikós, bonyolut idöszakben Orbán helyébe kerüljön és az ország gondját-baját a nyakába vegye. Tudja, hogy ebben csúfosan megint megbukna, és végleg elúszna a politikával kapcsolatos minden esélye. Neki az nagyon jó, hogy Orbán stabilan tartja az országot, kihozza a helyzetekböl, amit lehet, eközben ö kényelmesen szivarozgathat, pezsgözhet, semmi felelössége nincs, de játszhatja az okoskodó forradalmárt. Ahhoz a gyáva, gyenge krokodilhoz hasonlítható, aki a másik krokodil által (unió, Soros stb.) elejtett vadból próbál falatozgatni, mert ö arra nem lenne képes, hogy öneröböl vadásszon. Gyurcsány és a szektája, valójában csak szórakozni, és nyerészkedni akar ezzel a "politizálgatással". Gyurcsány mint komoly politikus nem jön számításba, erre sem szakmailag, sem emberileg, sem morálisan nem alkalmas. Viszont az neki, - mint egy léha, könnyelmü szélhámosnak -, igen is lehet egy óriási móka, hogy Orbánt, - akit nyilván irigyel, gyülöl, mert öhozzá képest Fecó csak egy silány pancsernek érzeheti magát, hiába pózol rendszeresen Mussolini stílusában -, ahol tudja gáncsolja, idegesítse, pofátlanul rágalmazza, hecceljen ellene. És teszi mindezt óriási gázsiért. De nem szeretne és nem is akar Orbán helyében lenni. Talán majd akkor, ha az országnak megint jól megy... Orbán cipöjében Gyurcsány elveszne, azt hinné, hogy egy barlangba tévedt. Az ország gondját-baját, az óriási felelösséget dehogy akarja ö a nyakába venni. Ugyan már, megvan ö nagyon jól az ellenzéki szerepben, jó fizetéssel, csak pofázni, nagyot mondani, hazudozni, "szerepelni" kell, felelösség nélkül, és ez neki nagyon megy. Ezért örül a 10-15%-os támogatottságnak is, és az mindig meglesz neki. Egy velejéig silány, álnok egyén... Mindig lesz annyi balgatag választó, - még a saját, hasonszörüek táborán kívül is -, hogy ö bejusson a parlamentbe, és ott szép nagy gázsiért szórakozzon, kiélje nárcisztikus ösztöneit és gond, felelösség nélkül lubickoljon, pancsikoljon a szektája réven megcsúfolt "demokrácia" egyre büdösödö, drága gázon melegített medencéjében. Szóval ez az én diagnózisom róla, így látom az ö politikai "nagyságát és jelentöségét".
Kivűlálló
2023. április 21. 03:57
"Felmérés: önállóan indulva három ellenzéki párt jutna csak be a parlamentbe" Nincs is több! :D :D Amik még vannak, azok csak cipőpucolók, nem pártok!
Vizi369
2023. április 20. 19:32
A hülye tomasso Amerikában él, szabadok földje bátrak otthona a demokrácia letéteményese minden liberális álmainak otthonában, aztán valahogy mégis minden cikkben ezt a szegény diktatorikus Magyarországot szidja, szapulja milyen ember lehet, miért nincs ott a távolban boldog szabad és önfeledt élete, mitől érezheti ilyen szarul magát, hogy Orbán tölti ki minden gondolatát, minden nap vele kel vele fekszik, nincs családja, szerettei akikkel tölthetné napjait, milyen egy beteg ember az aki így él, szánalmas vergődő semmi élet egy szarturmixban és azt hiszi, hogy okos és értelmes, pedig csak beteg, kezeljük így, hülyékkel ne vitázunk, részemről nincs több reakció erre a kreténre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!