Boros Imre az amerikai szankciókról: Jelzőket aggatni mindenki tud, illett volna inkább tájékozódni

2023. április 13. 09:56

Érdemes lett volna figyelembe venni a tényeket is, mondta a közgazdász.

2023. április 13. 09:56
null

„Egy lépéssel le vannak maradva az urak” – utalt az amerikai adminisztráció által a minap bejelentett szankciókra a HírTV műsorában Boros Imre. A közgazdász szerint az USA Oroszországot akarja ütni, ám ehelyett saját szövetségesével tesz így. „Illett volna tájékozódni a nagykövet úrnak”, tette hozzá, jelezve: Magyarország az első számú részvényese az inkriminált banknak. Rámutatott arra is: az egyes gazdasági kapcsolatok évtizedek alatt alakulnak, az aktuális helyzet egy részét Kelet-Közép-Európa ráadásul a szocializmusból örökölte egy nagyhatalmi egyezség hatására. Ezeket a tényeket pedig illene figyelembe venni a Nemzetközi Beruházási Bank esetében is, tette hozzá.

Boros Imre szerint bizonyos fokú diplomáciai védettséget élvez a bank, mégis úgy viselkednek vele, mintha teljes mértékben orosz érdekeltségben lenne. Arra a felvetésre, hogy a bankra mint „kémbankra” hivatkoznak, úgy reagált: lehet mondani bármit, jelzőket aggatni mindenki tud. Boros szerint nagy bajban lenne az orosz hírszerzés, ha egy bankra lenne szüksége ahhoz, hogy Európáról megtudjon bizonyos dolgokat. Más módszerekkel jobb eredményt lehet elérni, tette hozzá, majd kitért arra, hogy a bank jelenleg erős politikai nyomás alatt áll a Nyugat részéről. 

A teljes beszélgetést itt megtekintheti: 

Nyitókép: YouTube

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laszlokiss597
2023. április 18. 23:28
Mer amit az oroszok csinálnak ebbe a bankba az fujfujfuj kémkednek! De az usa meg csak lehallgat,megfigyel mindenkit! Disznók elé gyöngyöt.
Igazszó
2023. április 13. 20:29
A vétótlan köpcös geciről ma is bebizonyosodott, amit tudhat minden értelmes ember: orbán láncon tartott, hazug, gyáva csicska.
ppix
2023. április 13. 17:19
Most, hogy a kormány "kilép" az ellehetetlenített kémbankból, hol lesz majd munkája ennek a szegény hazudozó KGB bérenc paprikajancsinak? "Magyarország az első számú részvényese" - aha. "a 2. világháború után az USA adományozta oda a keleti blokkot a ruszkiknak" - mert nem elfoglalták Berlinig bezáróan az egészet... "nem nagyon tudom mit jelentenek a szankciók" - hülyének nézem a fidessbirkákat... "az USA a szövetségeseit üti, amikor a bankot szankcionálja" - ja, mert magyar érdek, hogy a ruszkik számára különleges státuszú intézmény legyen Budapesten. Ja, és a magyar bankrendszernek nem része, akkor ez miért fáj nekünk, ha ellehetetlenítik a KGB bázist? "abban reménykedni lehet, hogy konszolidáció lesz. Mások érdeklődnek a bank iránt" - HAHAHA, kirúgtak Bélám, ennyi volt.
Lajoss
2023. április 13. 14:58
Ez a vén szaros kommunista geci még mindig oszthatja az észt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!