Tavasztól csökkenhetnek az élelmiszerárak a jegybank szerint

2023. február 08. 20:42

A várakozások szerint az infláció csökkenése a második negyedévben felgyorsul.

2023. február 08. 20:42
null

Egyhangúlag döntött a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa január végi ülésén az alapkamat 13 százalékon tartásáról a szerdán közölt rövidített jegyzőkönyv szerint. Egyetértés volt az infláció alakulásának megítélésében is, a pénzromlást mérséklő hatások a következő hónapokban erősödnek, a csökkenő világpiaci nyersanyag- és energiaáraknak, valamint

a szűkülő belső keresletnek is inflációcsökkentő hatása lesz.

A várakozások szerint az infláció csökkenése a második negyedévben felgyorsul és az év végére újra egyszámjegyű tartományba kerül, 2024-re 2-4 százalékra mérséklődik.A jegybank a tavaszi hónapokban várja az élelmiszerárak csökkenését, derül ki a jegyzőkönyvből.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Sóki Tamás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2023. február 09. 07:16
Csökkennek a macinak a faszát. Aminek egyszer felbasszák az árát, az úgy is marad, max lassabb ütemben emelkedik tovább.
nguru
2023. február 09. 05:56
öööö Melyik év tavaszától?
kunfia
2023. február 09. 00:32
Buta kommunisták,ha csökken is az infláció, az mindössze azt jelenti, hogy nem 25, "csak" 18 lesz, azzal meg nem csökkennek, hanem nőnek az élelmiszerárak. Persze ez a szokásos, buta fideszes, a szemednek, vagy a gazdádnak hiszel?
Namond
2023. február 08. 22:36
-hat, -het. Az MNB ötöl-hatol? Az MNB a forint árfolyamáról, devizapiaci vásárlóértékéről nyilatkozzon, a forint értékállóságának javítása a dolga. Az inflációról nyilatkozzon a Verseny Hivatal, az Alapvető (Állampolgári) jogok Biztosa, na meg az egészet okozó, uniós pénzektől fokhagymás orrú, ársapkás Orbán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!