Orbán Viktor és XVI. Benedek barátságáról ír a Le Monde

2023. január 05. 09:19

A francia lap szerint a pápa temetése megmozgatta a konzervatív világot.

2023. január 05. 09:19
null

A római Szent Péter-bazilikában, Bernini olasz szobrász bronz kupolája alatt felravatalozott maradványok előtt egy férfi térdel: Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki bár nem katolikus, de szeretett volna személyesen tisztelegni XVI. Benedek emeritus pápának, aki 2022. december 31-én halt meg – olvasható a Le Monde cikkében.  A portálon azt írják:

a két férfi ismerte egymást, és úgy tűnik, kedvelték is egymást.

A 2005 és 2013 között pápaként tevékenykedő Joseph Ratzinger látványos temetése nem állami esemény, hivatalosan csak az olasz és a német vezetőket hívták meg, de Orbán Viktorhoz hasonlóan több politikai és vallási méltóság is úgy döntött, hogy eljön. A magyar miniszterelnök a csütörtöki temetésen várhatóan nem lesz jelen, ezt a reprezentatív szerepet az ország köztársasági elnöke, Novák Katalin láthatja el – olvasható a cikkben.

Nyitókép: Facebook

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eva-Anna
2023. január 05. 19:06
A francia Schuhmacher mondta az EU- vsl kapcsolatban: Europa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz. Úgy legyen!
Lajoss
2023. január 05. 13:51
A csuti megy..ha hívják,ha nem..:)
Daemon6666
2023. január 05. 12:55
Látom tart még a dollár. Hogy visítanak az elvtárs-bajtárs libsik!
Benedek Zsolt
2023. január 05. 12:40
lőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoon lőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoon lőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoon lőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoon lőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoon lőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoon lőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoon lőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoonlőmoon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!