MNB-alelnök: A Sberbank betétesei megkapják követeléseik teljes összegét

2022. október 17. 08:57

A kártalanítás jövő héten indul.

2022. október 17. 08:57
null

Megkapják a teljes követelésüket a Sberbank betétesei, a kártalanítás jövő héten indul – mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank(MNB) alelnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: az érintetteknek nincs tennivalójuk, a végelszámoló egyénileg keresi fel a károsultakat. Nagyjából 2500 ügyfélnek volt 100 ezer euró feletti betétje a banknál, ők kapják most meg a pénzüket. 

Az MNB március 2-án közölte: miután az európai szanálási hatóság végelszámolást indított a magyar Sberbank anyavállalatánál, az osztrák Sberbank Europe AG-nál, a jegybank is visszavonta a Sberbank Magyarország Zrt. engedélyét, és elrendelte a végelszámolását.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Marjai János

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
utolsó kisgazda
2022. október 18. 06:30
A Sberbank elszámolója, csicskája az MKB Bank. Azaz Mészáros Lőrinc bankja simán hazaárulást követ el! Így játszák Putyin kezére a pénzt. Mészáros az orosz fegyverkezést az orosz háborút támogatja. Hazaáruló! Minden kapcsolatot megszüntetek aZ MKB Bankkal. Kiveszem a pénzemet a Bankból.Mocskos hazaárulókat nem segítek. Bojkott az MKB Bankkal szemben. Arra buzdítok mindenkit, tegyék tönkre a felcsúti Fides maffiát. Vesszen Mészáros vesszen a hazaáruló Putyin csicska Orbán!
Mich
2022. október 17. 10:10
Kinek a pénze? Remélem, nem a miénk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!