„Eltékozolt lehetőség” – az ellenzéki önkormányzatokat kritizálja a 444 podcastja

2022. október 28. 20:55

A műsor egy felsorolással kezdődött, amelyből kiderült: majdnem minden kerületben és városban recseg-ropog, bomlik-foszlik a baloldali pártok szövetsége.

2022. október 28. 20:55
null

A 444.hu Országzászló című podcastjában a hároméves évforduló kapcsán – 2019 október 13-án több nagyvárosban baloldali koalíció került hatalomra – az ellenzéki vezetésű önkormányzatok teljesítménye volt a téma.

A műsor egy felsorolással kezdődött, amelyből kiderült: majdnem minden kerületben és városban recseg-ropog, bomlik-foszlik az ellenzéki pártok szövetsége.

  • I. kerület: szétesett a polgármester, V. Naszályi Márta mögött támogatás, mára már fideszes többség van a testületben.
  • II. kerület: stabil az MSZP-s vezetés, ez az október eleji időközin is megmutatkozott.
  • III.-IV. és XVIII. kerület: a polgármesterek átálltak a DK-hoz. Két szocialista polgármester már 2020 januárjában átült a Gyurcsány-pártba, nemrég a momentumos Déri Tibor követte őket. A viszony véglegesen megromlott helyi szinten az ellenzéki formációk között.
  • MSZP-Momentum összeveszés történt a VI. és a VII. kerületben. Terézvárosban Soproni Tamás rúgta össze a port a helyi MSZP egyik erős emberével, Erzsébetvárosban pedig arról szólnak a hírek – a műsorban szereplő Ruff Bálint szavai szerint – hogy a DK-s Niedermüller Pétert nem fogják újraindítani „konfrontatív stílusa” miatt.
  • VIII. kerület: az MSZP és a DK is kivált a közös ellenzéki frakcióból.

Karácsony teljesítményéről megértően nyilatkozott Ruff – aki egyébként Botka László szegedi polgármester tanácsadója – és Magyari Péter. Az elvonások miatt már az siker, hogy működik a főváros – mondták.

„A lehetőséget megkapta ez a csapat, hogy megmutassa, miben más, mint Tarlós István  vagy a 2010 előtti SZDSZ-es vezetés, és hogy tiszta utat mutasson az ellenzéki választóknak. A különbség nem abban állt volna, hogy ki tudja jobban üzemeltetni a várost, mert az egy alapfeladat. A különbség az az, hogy mi a politikai mondásod, mennyire vagy politikus egy helyzetben” – kritizálta finoman Karácsonyt Ruff, aki hozzátette: nehéz helyzetbe volt a párbeszédes politikus, mert fél év után jött a Covid-válság. Emlékeztetett azonban arra, hogy megválasztása után pár nappal már belement a csepeli atlétikai stadion felépítésébe, CT-készülékekért cserébe. Ruff szerint az volt Karácsony tévedése, hogy azt hitte, középről is lehet politizálni.

A műsor második részében arról is szó esett, hogy miért nem lett hatással az országos politikára az, hogy 2019 őszén a fővárosban és 10 megyei jogú városban ellenzéki vezetés állt fel.

Nem jöttek rá ezek a polgármesterek, hogy lehetőség nyílt előttünk, hogy elfoglalhatnak egy köztes szintet az állam és a nép között. Politikai vezetőként kellett volna viselkedni, irányt mutatni, és nem arra törekedni, hogy mindenki elfogadja őket – hangzott el a műsorban.

Nyitókép: Földházi Árpád

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Woof
2022. október 29. 17:23
Biztos furcsa lehet nektek, hogy a 444-en mindenkivel szemben kritikusak, míg az állampártiak és azok támogatóik csak az ellenzéket merik kritizálni és saját hibáikat sose vallják be, mindig másokra kenik a felelősséget.
Párhuzamos különvélemény
2022. október 29. 11:06
Az hagyján, hogy alkalmatlanok, képtelenek. De nem is törekednek, nem is akarnak. Mert nem gondolkodnak közösségben, értékekben. Nem utasítják el a bajkeverőket. Így szükségképpeni a harmatgyenge teljesítményük, majd a bukásuk. Mindig. Mindenhol.
Jajdejónekünk
2022. október 29. 08:57
" A különbség nem abban állt volna, hogy ki tudja jobban üzemeltetni a várost, mert az egy alapfeladat." Na itt buktak meg.
Most80
2022. október 29. 08:35
Tarlós István 200 milliárd forint többlettel hagyta a várost Karácsony Gergelyre. Ez némi segítséget kellett hogy jelentsen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!