Intenzíven töltjük a gáztárolóinkat

2022. augusztus 23. 15:37

Jóval több földgáz érkezett az országba, mint korábban.

2022. augusztus 23. 15:37
null

A szokottnál sokkal gyorsabb ütemű volt az elmúlt hetekben a földgáz betárolása Magyarországon, írta meg a G7.hu. A cikkből kiderül, hogy az előző tíz évben csak kétszer fordult elő olyan, hogy a mostaninál is több gázt töltöttek volna a tárolókba nyáron. 

Június eleje és augusztus közepe között napi átlagban több mint 23 millió köbméter gáz került a magyar gáztárolókba,

így összesen közel 1,8 milliárd köbméter tartalék gyűlt össze ebben az időszakban. Ez kifejezetten soknak számít. Az elmúlt tíz évben csak 2017-ben és 2019-ben volt ennél is gyorsabb ütemű a betárolás, de volt olyan is, amikor feleennyi gáz sem gyűlt össze a nyári hónapokban.

Felpörgött az import

A vezetékek forgalmi adatai alapján az elmúlt hetekben már jóval több földgáz érkezett az országba, mint korábban, ráadásul az import szinte teljes egészében itt is maradt. Ez lehetővé tette a szokásosnál gyorsabb ütemű betárolást is. 

Nyitókép: MTI

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. augusztus 24. 17:15
"..Intenzíven töltjük a gáztárolóinkat" No ez derék! Igy köll essztet csinyáááni, mer' hideg lesz a tél.
DoomGuy
2022. augusztus 23. 19:31
Ezt is ellopta! Két kézzel viszi kifelé a NERbe! De kedden ebbe belebukik! (ja, ma van kedd...)
fatman
2022. augusztus 23. 18:39
csak sajnos az ár is minden nap nagyobb...
Jaznaju
2022. augusztus 23. 18:37
mod: Elfelejtettem "válasz"-t nyomni Kunfiának Mikor jöttök már rá, hogy "Orbánnal szemben" - az nem irány. Ha lenne köztetek valaki, aki önállő, követhető irányt mutat és tart, akkor lehetne értelmes ellenzék, sőt, tán hasznos is. Valaki ellen mindenáron, az nem politika. Kiderült már sokszor. Itt nem jön be. Elveszítjük miatta az ország negyedét, pedig így sem vagyunk sokan. Kár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!