LMP: a kormány a dolgozó emberekkel fizetteti meg a válság árát

2022. július 05. 15:54

Csárdi Antal szerint a kormány az oktatást akarja feláldozni a válságkezelés oltárán.

2022. július 05. 15:54
null

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján döbbenetesnek nevezte a Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter által elmondottakat, miszerint a jelenlegi inflációs helyzetben nem szabad béreket emelni, és ebben a gyakorlatban különösen az államnak kell élen járni. Az LMP politikusa szerint ez az igazi megszorítás, hiszen országos összehasonlításban a közalkalmazottak bére a legalacsonyabb, a válság legnagyobb áldozata pedig az oktatás lett.

Csárdi Antal megjegyezte, hogy a Fidesz-KDNP kormány neoliberális gazdaságpolitikával kívánja megoldani a válságok összességét, szerinte azonban mindez nem fog működni. A megoldás szerinte a közalkalmazotti bérek rendezése, majd inflációkövetővé tétele. Hangsúlyosan szólt a pedagógusbérek megemelésének szükségességéről. Szerinte mindezt fedezné a jelentős áfabevétel-többlet, ami szintén az infláció eredménye.

Kijelentette azt is: ha Nagy Mártonnak problémái vannak a bérkiáramlással,

(MTI)

Nyitókép: Csárdi Antal Facebook-oldala

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2022. július 06. 18:23
A buzi, a kretén meg a fos!
Ólat a trolloknak
2022. július 06. 06:09
Ez a "dolgozó emberek" kb. 1970-es kádári szólam..
llnnhegyi
2022. július 05. 18:50
Brutális tévedés Csárdi mandátuma.
Vasalo
2022. július 05. 18:47
Szerintem is a moslek ellenzéket és azok brüsszeli képviselöit kellene a kasszához idézni. Van ott még pénz az aprovilla körül meg mennyi a csehnyomdákban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!