Befagyhat az ingatlanpiac

2022. július 05. 11:51

Sokan szorulnak a bérleti piacra, ami miatt növekvő kereslet, és kínálat bővülés várható albérletpiacon. 

2022. július 05. 11:51
null

Egyre kevesebbeknek futja hitelre, a felújítással pedig nem akarnak bajlódni a vásárlók. A gyorsuló infláció, az építőanyagok ellátási problémái, a riasztó áremelkedés és a háború okozta bizonytalanság egyaránt visszafogta a vásárlási kedvet. A közvetítők azt tapasztalták, hogy a piac befékezett, a beruházók sorra csúsztatták el projektjeik befejezésének határidejét, sokan le is állították a beruházást. A vevők pedig a megemelkedett kamatok miatt már kevesebben tudnak hitelt felvenni – írja a napi.hu 

„Hónapokon belül kínálati piac alakulhat ki. Az elmúlt fél évben 15-20 százalékkal nőttek az ingatlanárak, és már a külvárosokban sem ritka az egymillió forintos négyzetméterár. Az ingatlanárak növekedése megállhat, árcsökkenést azonban csak egy tartós recesszió válthatna ki” – számolt be Balla Frigyes, a Balla Ingatlan irodavezetője a napi.hu-nak. 

Emiatt sokan szorulnak a bérleti piacra, ami miatt növekvő kereslet, és kínálat bővülés várható albérletpiacon. 

Nyitókép/illusztráció: MTI/MTVA/Róka László

Tíz százalékkal drágulhatnak az új építésű lakások a következő egy évben: Budapesten és Nyugat-Magyarországon 4-5 százalékkal, Kelet-Magyarországon 8 százalékkal emelkedhet az ingatlanok ára a következő egy évben. Bővebben...

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NoSS
2022. július 06. 00:55
Kínában már lehet gyümölccsel is fizetni az ingatlanért. Nálunk ez max. a gyümölcsárak miatt jöhetne szóba.
erdei nyezega
2022. július 05. 18:37
ja......egy tiszagyendai telek ár 17 milla!...egy Szolnok kertvárosi 40 milla!..és ez csak egy üres telek.......
mer-kell
2022. július 05. 13:01
Ilyen infláció mellett nem érdemes eladni, jobb helyen van a pénz ingatlanban.
kohe
2022. július 05. 12:32
Wishful thinking... Mindig van a Balláéknak (és félreértés ne essék, ez nem az ő hibájuk) néhány észrevétele aminek örvén megpróbájlák pörgetni az ingatlan adás-vétel bizniszt. Nekik ez a dolguk, hiszen érdekük hogy minél több tranzakció legyen a piacon, de aki nem most jött le a falvédőről, annak meg az a dolga hogy észrevegye: NAGYON HEHÉZ KISBEFEKTETŐKÉNT ÓRIÁSI HASZNOT REALIZÁLNI AZ INGATLANPIACON.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!