Halálos jóslataival próbálja megrogyasztani az Orbán-rezsimet az ellenzéki sztárelemző

2022. július 07. 16:59

Ágh Attila kétségtelenül a politikatudomány madárjósláson alapuló irányzatához tartozik.

2022. július 07. 16:59
null
Rőfös Géza

»Szegény Orbánt még az Ágh is húzza…«

A magyar politikai élet mindkét táborát foglalkoztatja a kérdés: minek köszönhető, hogy az ellenzék gyakorlatilag egy lépést sem tudott tenni előre a 2010-es választási veresége óta. A baloldali elit tagjain kívül ma már mindenki számára egyértelmű, hogy amíg ez a társaság foglalja a helyet a parlamentben, addig a NER fennmaradása szinte garantált, függetlenül attól, hogy nehéz vagy kedvező gazdasági környezetben, békében vagy háborúban kell-e kormányoznia Orbán Viktornak.

Nem csak a múlt (tehát Gyurcsány és az örökkévalóságig haldokló MSZP) embereinek felszínen maradása jelenti a baloldal számára a problémát. Az új szereplők egymást váltva jöttek-mentek az elmúlt évtizedben.

Megtapasztaltuk, hogy a radikális jobboldalról is van út Don Gyurleone táborába, az SZDSZ képes volt reinkarnálódni, és minden jó szándékú erőfeszítés ellenére Nem Lehet Más a Politika.

A régi és új arcok azonban újra és újra elkövetik azt a hibát, hogy valamilyen isteni közbeavatkozástól vagy egy ostoba hibák sorozata által kiváltott láncreakciótól várják az Orbán-kormány bukását.

Az ellenzék mögött álló, szintén leválthatatlannak tűnő »szellemi műhelyek« okostojásai pedig kellő mennyiségű tudományoskodó alapanyagot szállítanak ehhez a kényelmes, de rendkívül nevetséges illúzióhoz.”

Nyitókép: YouTube

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feltuki és Gogylász
2022. július 08. 16:25
Szegény Ágh. Ő még egy másik iskola. Sohase fogja megérteni, hogy csúnyán átverték a Foxi Maxi egyetemen. Nincs az a gazdasági helyzet amit Marx kitalált. Nincs és sehol nem is létezik. Sehol nem tudott győzni, megbukott. De neki nincs más ötlete.
Ólat a trolloknak
2022. július 08. 13:18
Béljósjás ez inkább, papa. Kotorászol a tikszarban, és okoskodsz.
csjanos
2022. július 08. 11:02
????...sztárelemző???...no de szerkesztő úr!...ez sosem volt az...ez egy jós...handabandás....pfuj
Kristály
2022. július 07. 20:37
Jó volna hanem csak "haldokolnának" hanem kihalnának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!