Európának azonnal fel kell készülnie arra, hogy Oroszország leállíthatja a gázszállítást – figyelmeztet a Nemzetközi Energiaügynökség

2022. június 23. 08:36

A németek nem állnak jól: gáztározóik fele van csak feltöltve.

2022. június 23. 08:36
null

A Nemzetközi Energiaügynökség vezetője szerint Európának azonnal fel kell készülnie arra, hogy Oroszország ezen a télen teljes egészében leállíthatja a kontinensre irányuló gázszállításokat. A szervezet felszólította a kormányokat, hogy dolgozzanak a kereslet csökkentésén és az atomerőművek üzemben tartásán.

Fatih Birol szerint az elmúlt hetekben a Kreml által karbantartási munkálatoknak nevezett szállításcsökkentés valójában a szélesebb körű csökkentések kezdete lehet, melynek célja, hogy megakadályozza,

hogy az európai országok megfelelően fel tudják tölteni télre a tárolókat.

Európának készen kell állnia arra az esetre, ha az orosz gázt teljesen elzárják” – mondta a Financial Timesnak adott interjújában. „Minél közelebb kerülünk a télhez, annál jobban megértjük Oroszország szándékait. Úgy vélem, a csökkentések célja, hogy Európa ne tudja feltölteni a tárolókat.”

Közben az EU országai próbálják feltölteni a gáztározóikat, de nem áll mindenki jól. A legerősebb gazdasággal rendelkező Németország például csak tározói felét töltötte fel. Most abban reménykednek, hogy novemberre sikerül elérni a 90 százalékot.

Birol szerint az EU-s kormányoknak az energiakereslet csökkentésében az eddigieknél szigorúbbnak kell lenniük.Úgy véli, akár az ipari szereplők és akár a lakosság részéről is több spórolásra lehet szükség – olvasható a Guardianban.

Nyitókép: MTI Fotó, Beliczay László

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papalimapapa
2022. június 24. 16:17
Még létre sem jött, de már látványosan becsődölt a IV. Birodalom, az Európai Egyesült Államok. Az ostoba, zsigeri gyűlöleten alapuló, vak politikájuk eredményeként számolhat Euróa egy mindent bedöntő gazdasági válsággal. Megcsinálták! Ennyi kretén, fogalmatlan, magát politikusnak nevező tehetségtelen barmot egyidőben még nem hordott a hátán az európai közösség. Az elmúlt évtizedben ezek a szeredett-vedett, fene tudja miként választott testületek egyetlen értékelhető döntést nem voltak képesek meghozni. A tagjaik túlnyomó többségéről lerí, hogy nem értenek semmihez. A nyugati fejlett demokráciák, magukat fesőbbrendűnek képzelő, jólétbe beleszottyadt, agyatlan polgárai pedig csak annyitt tudtak felmutatni, hogy ezeket a senkiket választották Európa vezetőivé. Akiknek más nem jutott most sem eszükbe, mint kúrogatni az orosz medvét. Azzal a ványadt kis faszukkal, ami nekik van... Vérlázító!
BBrutus
2022. június 23. 21:31
Az Oroszok " csak a Német töltöttséget nézik, mert ha Őket bedöntik, akkor dől az egész EU. Egyébként meg Zselé ezt akarta nem?
gonterl
2022. június 23. 21:09
Valakinek a csapkerekek felirata is mond valamit.
Sandman
2022. június 23. 18:43
"Úgy vélem, a csökkentések célja, hogy Európa ne tudja feltölteni a tárolókat.” - úgy véli. Micsoda géniusz! És mennyi ilyen elmeroggyant van még vezető pozícióban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!