A bolsevik ideológiáról és a reformációról is kérdezik az érettségizőket

2022. május 04. 10:13

De számot kell adniuk még a Rákosi- és a Horthy-korszakkal kapcsolatos ismereteikről is.

2022. május 04. 10:13
null

Ahogy arról a Mandiner is hírt adott, szerdán a történelemmel folytatódott az érettségi vizsgák sora. Középszinten mintegy 66 ezren, emelt szinten pedig csaknem 8 ezren vizsgáznak a tantárgyból.

Az Eduline cikkéből kiderült, hogy a központi feladatsor első részében a diákok a bolsevik ideológiáról és a két világháború közötti szovjet–orosz történelemről, a Rákosi- és a Horthy-korszakról, a magyarországi romákról, a reformációról és a zsidó vallásról kaptak kérdéseket.

Mint ismert, a vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az egyes feladatok között, és a megoldásuk sorrendjét is meghatározhatja. Az érettségizők 12 órakor hagyhatják el a termeket, nem sokkal utána pedig az első nem hivatalos megoldások is megérkeznek.

Az írásbeli feladatsort 60 százalékban a magyar, 40 százalékban pedig az egyetemes történelemhez kapcsolódó feladatok alkotják. Az összes feladat csaknem fele az 1849-től napjainkig terjedő időszakra vonatkozik.

A megoldásokról kora délután a Mandineren is beszámolunk.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. május 04. 20:51
Már a téma felvetése is méltó hazug korunkhoz! "A bolsevik ideológiáról és a reformációról is kérdezik az érettségizőket" A helyes megfogalmazás: "A zsidó bolsevik ideológiáról..." HILAIRE BELLOC: „A kommunista propaganda világszerte szervezés és irányítás tekintetében zsidó ügynökök kezében van. Ha valaki nem tudja, hogy az oroszországi bolsevik mozgalom zsidó, arról csak azt tudom mondani, hogy ő a mi siralmas sajtóelhallgatásaink áldozata.” (G.K. Hetilapjában 1937. február 4-én)
tölgy
2022. május 04. 16:31
A bolsevikokról könnyű beszélni a mai világban! Le kell írni a zusa és a zeju kijelölt vezetőinek rémtetteit, a főnökeik cselekedeteit.
Gullwing
2022. május 04. 15:11
19 kommentes korcs helyetted a kutyám már szart különbet, takarodj.
nempolitizálok
2022. május 04. 10:51
Nem csodálkoznék, ha páran beírnák, hogy Gyurcsány, Gyurcsányné, Lendvai és hasonlók küzdöttek a szovjetrendszer ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!