Megnyílt a Közös Tér – II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon

2022. április 09. 22:06

Tíz művészeti terület alkotásaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

2022. április 09. 22:06
null

A kortárs magyar iparművészet és design friss eredményeit összefoglaló első szalont 2017-ben rendezte meg a Magyar Művészeti Akadémia intézménye, a Műcsarnok, 208 alkotó munkáinak bemutatásával.

A mostani, második ilyen témájú szalonon több mint 300 főre bővítették a kiállítók számát. Tíz művészeti terület kerül a „közös térbe”, a posztindusztriális designtól az autonóm stúdióművészet legújabb alkotásaiig, a használati tárgyaktól a képzőművészeti kísérletekig – derült ki Magyar Művészeti Akadémia közösségi oldalán közzétett bejegyzésből.

Négy generációs kiállítás

Négy generáció képviselteti magát, a „szakmák doyenjeitől a pályájuk elején álló tehetségekig”. A Műcsarnok által felkért kurátor, Szilágyi B. András munkáját a „2022 Az Üveg Nemzetközi Éve” programsorozathoz kapcsolódva Balogh Eleonóra társkurátor, főszaktanácsadókként pedig Ducki Krzysztof, Fusz György, Harmati Hedvig, Kálmán László, Liszka Tamás, Szenes István és Tóth Fruzsina segítik.

A megnyitón köszöntőt mondott Dr. Richly Gábor, az MMA főtitkára és Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója. A kiállítást Ernyei Gyula DSc, a MOME professor emeritusa nyitotta meg.

A kiállítás 2022. szeptember 4-ig látogatható – írták.

Nyitókép: Magyar Művészeti Akadémia Facebook-oldala/Nyírő Simon

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. április 09. 23:01
Művészeti területek... a szalag mellett állni, az kell a magyarnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!