MNB: nem kell aggódni,stabil a bankrendszer

2022. március 07. 16:02

Az MNB arra törekszik ,hogy az ügyfelek minél több pénzt visszakapjanak.

2022. március 07. 16:02
null

A magyar bankrendszer stabil, az Országos Betétbiztosítási Alap a törvények szerint mindenkit kártalanítani fog – mondta hétfőn reggel az RTL Klubnak a Sberbankkal kapcsolatban Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöke – adta hírül a Pénzcentrum.

Kandrács Csaba világossá tette,hogy a Sbrebank csődje egyedi eset,más bankokat nem érint. Felhívta továbbá a figyelmet arra,hogy

a magyar bankrendszer stabil,nincs ok a pánikra.

A jegybank alelnöke továbbá tájékoztatta a lakosságot arról, hogy 10 napon belül, 38 millió forintig minden ügyfél megkapja azt a pénzt, ami jár neki. Erre a célra 150 milliárd forint hitelt kapott a bank, ezt az összeget a mai nap folyósítják. Akiknek pedig 38 millió forint felett van követelésük a banktól, azok a végelszámolás keretei között fognak „valamennyi” összeget visszakapni. 

 

Nyitókép: AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harula
2022. március 07. 22:15
Na most kezdtem el félni kicsit. Ugye egy pár napja azt mondták az MNB-nél, hogy a forintot megvédik közbeavatkoznak stb. Ma mennyi is volt 400?
kizökkentidő
2022. március 07. 17:20
Amikor egy bank(ár) szerint nem kell aggódni, olyankor félve nézek körül és elkezdem a zsebeimet vizsgálni.
Akitlosz
2022. március 07. 16:59
Amikor azt mondják, hogy nincsen ok pánikra, akkor minden ok megvan pánikra. Mert ha tényleg nincsen ok pánikra, olyankor senkinek eszébe sem jut azt mondania, hogy nincsen ok pánikra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!