Márki-Zay Péter szerint nem veszélyes a fegyverszállítás a magyarokra és az országra

2022. március 16. 12:42

Szerinte nyilvánvaló, hogy ha fegyvereket küldünk Ukrajnába, akkor azokat csak a magyarok védelmére használnák.

2022. március 16. 12:42
null

„Márki-Zay Péter szerint nem veszélyes a fegyverszállítás a magyarokra és az országra. Állítása azonban teljes képtelenség, mivel egy fegyverszállítás esetén pontosan azok kerülnének a legnagyobb veszélybe, akiket egyébként Gyurcsány jelöltje állítólag megvédene” – írta az Origo.hu.

A portál felidézte, hogy Márki-Zay Péter továbbra is azt követeli, hogy hazánk területéről szállítsanak fegyvert Ukrajnába. Egy Nyíregyházán rendezett fórumon arról beszélt, hogy Orbán Viktor „nem engedi a fegyverszállításokat áthaladni magyar területen. Orbán Viktor azt hazudja, hogy ezzel veszélynek tenné ki Magyarországot. [...]

Nyilvánvaló, hogy ebben a konfliktusban ezek a fegyverek nem a magyarok ellen használandóak, ezek a magyarokat védik Ukrajnában.

Az ukrajnai magyarokat és az ukrajnai ukránokat egyaránt védik azok a fegyverek, amiket az Európai Unió Orbán Viktor beleegyezésével szállít, Orbán Viktor mégis arról hazudik, hogy ezzel veszélynek tenné ki a magyarokat. Nem!”

Az Origo hozzátette, hogy a Magyarország területén történő fegyverszállítást tiltó döntés épp a magyarok védelméről szól, hiszen előfordulhat, hogy a szállítmányt támadás éri, ez pedig az emberek épségét is veszélyeztetné. Kifejtették, hogy 

ebben a helyzetben számos más állam is meglehetősen óvatos,

például a korábbi tervekkel ellentétben Nyugat-Európából sem érkezik Ukrajnába többtucatnyi vadászrepülő.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dzsozy
2022. március 16. 16:27
Minnél nagyobb a baj a baloldal népszerűségével, annál nagyobb mértékű a tőlük származó gyűlölet. Nem veszik észre, hogy ez árt. Ha tudják, azért csinálják, mert nincs más figyelemfelkeltő eszköz a kezükben. Ez exponenciálisan súlyosbodik.
ThunderDan
2022. március 16. 13:41
Nincsenek már szavak... Ezt a zagyvaságot nem lehet ép ésszel kibírni... ha meg pár hét múlva ez az elmebeteg lenne a miniszterelnök... azt sem tudja, miről beszél, egészen ijesztő... :(
states
2022. március 16. 13:41
Egyáltalán érdemes ennek a faszkalapnak bármilyen kijelentésére reagálni, képes egy órán belül mindent és mindennek az ellenkezőjét állítani, arról nem beszélve, hogy úgy hazudik, hogy Gyurcsány elszégyelli magát mellette.
petike21
2022. március 16. 13:40
Hála az égnek Maki folytatja a kampányát. Már kezdtem megijedni hogy abbahagyja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!