Egyesülete kiáll a botrányba keveredett Turi György mellett

2021. december 03. 13:21

A Kőbánya SC azt közölte: hozzájuk nem érkezett panasz az úszóedző magatartásával kapcsolatban.

2021. december 03. 13:21
null

A Kőbánya SC nem vonja meg a bizalmat Turi Györgytől, a klub úszószakosztályának vezetőjétől, aki múlt héten mondott le a Magyar Úszó Szövetségben (MÚSZ) betöltött szakmai alelnöki, elnökségi tagsági, valamint edzőbizottsági elnöki posztjáról. Az elmúlt hetekben Turi több korábbi tanítványa, köztük a négyszeres olimpiai ezüstérmes és kétszeres világbajnok Cseh László, úgy nyilatkozott a magyar sajtóban, hogy a tréner „lelki terrort” alkalmazott az edzések során és fizikailag is bántalmazta az úszókat.

A Kőbánya SC Facebook-oldalán pénteken jelentette be, hogy a kialakult helyzet okán rendkívüli elnökségi ülést tartott. Az ülésen meghallgatták a szakosztály edzőit, jelenlegi és korábbi sportolóit, szülőket, akik a feltett kérdésre határozottan megerősítették, hogy a 2014 óta eltelt időszakban – többen arról is nyilatkoztak, hogy sem 2014-et megelőzően – semmilyen fizikai bántalmazásról, vagy lelki terrorról nem volt tudomásuk az uszodai foglalkozások alatt, állításuk és tapasztalatuk szerint ilyen nem volt. Az elnökség tagjai is nyilatkoztak arról, hogy sem szülő, sem sportoló, sem edző nem jelzett ebben az időszakban olyan problémát, ami Turi György ellen a sajtó hasábjain megjelent nyilatkozatokat megerősítené.

A Kőbánya SC elnöksége deklarálja, hogy 2014-es megbízatásuk óta eltelt időben

– olvasható az elnökség határozatában, hozzátéve, hogy az elnökség nem nyomozó hatóság és sem a múlt átírása, sem a több évtizede történt események kivizsgálása nem feladata. Az elnökség – amely a kommünikében méltánytalannak és igazságtalannak nevezte a Turi György úszószövetségi funkcióiról történő lemondását kikényszerítő sajtótámadásokat – jelezte, a szakember élvezi az egyesület elnökségének, az edzői kollektívának, a versenyzőknek és a gyermeküket a KSC-be úszni hozó szülőknek a bizalmát. „Az egyesület elnöksége semmilyen okot nem lát arra, hogy Turi Györgytől az egyesület úszó szakosztályának vezetőjétől a bizalmat megvonja.” – zárul a közlemény.

A MÚSZ elnöksége a Turi Györggyel szemben felmerült vádak kivizsgálására november 11-én öttagú bizottság felállításáról döntött.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
arcademacho
2021. december 03. 17:53
aki most szidja ugy hogy kap eletjaradekot az allamtol talan annak a jaradeknak felet leadhatna egy bantalmazasos csaladokkal foglalkozo alapba, csak es kizarolag azert hogy hitelesebbnek tunjon az amit mondanak
erdei nyezega
2021. december 03. 16:09
szóval kiderült hogy az úszó edző nem is tudott úszni?....ha így van jól titkolta...
istvanpeter
2021. december 03. 15:43
Hát, ez már csak így szokott lenni, a szadista kéjenc brancs összetart.
56október
2021. december 03. 14:36
Én bizony annak alapján, amit elmondtak róla, ugyan nem álltam volna ki mellette. Nekem tanárom (pontosabban tanítónőm) volt ilyen, és még most is felb@xódik bennem az ideg, ha eszembe jut. Egyszerűen vannak emberek, akiknek semmilyen néven nevezendő hatalmat nem szabad a kezükbe adni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!