Polgári Magyarországért Díjat kapott Schmittné Makray Katalin

2021. december 18. 20:03

A díjat Gulyás Gergely adta át az olimpiai ezüstérmes tornásznak.

2021. december 18. 20:03
null

Az egészséges életmód népszerűsítéséért, sportolóként elért kimagasló eredményeiért, karitatív tevékenységeiért, továbbá a nemzeti gondolat és hagyományok megőrzéséért végzett szolgálatáért vehette át a Polgári Magyarországért Díjat Schmittné Makray Katalin pénteken Budapesten.

„Különösen értékes szolgálatért mondhatunk köszönetet”

A Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) ünnepségén az olimpiai ezüstérmes tornászt, Schmitt Pál korábbi államfő feleségét méltatva Kövér László házelnök, a PMA kurátora úgy fogalmazott: „különösen értékes szolgálatért mondhatunk köszönetet”, azért az erőfeszítésért, amellyel Schmittné Makray Katalin az ország, a nemzet és a polgári közösség életéhez hozzájárult.

Köszönetet mondunk azért, hogy egy életen át erősítette a magyar lélek végvárait” – tette hozzá. Schmittné Makray Katalin a díjat megköszönve a többi közt az Isten, haza, család hármasságában megjelenő polgári értékrend és neveltetés továbbadásának fontosságát hangsúlyozta a következő generációk számára.

Ha a haza hív, menni kell és tenni kell

– mondta, hozzátéve: „mindannyian érezzük, hogy nagyon nehéz időket élünk, ilyenkor még nagyobb szükség van a polgári összefogásra”. Beszédében megemlékezett a Polgári Magyarországért Díj első kitüntetettjéről, az október 22-én elhunyt Mádl Dalmáról is.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
De Molay
2021. december 20. 16:45
Na neee... A pecsétet a szerződésre nem Lánczi nyomta rá. Egyébként én őt sem hibáztatom semmiért. Geri addigi tevékenysége alapján úgy gondolta, hogy értékes embert nyer. A formaságokat nem veszik arrafelé annyira komolyan. Egyébként pedig személyesen ezt nyilatkozta. Ez kicsit más, mint általában trombitálnak: "2004-ben én vettem fel az egyetem Politikatudományi Tanszékére azzal az ígérettel, hogy megoldja a módszertani képzési feladatainkat. Ekkor már PhD hallgató volt az egyetem Szociológia Tanszékén. Minden arra utalt, hogy tudományos pályára készül, ebbe beleillett a Mediánnál töltött gyakorlati tevékenysége, a Norvég Alapban végzett kutatói munkája. 2012-ben lejárt az a nyolc év, amit az akkori törvény előírt, miszerint csak az alkalmazható egyetemen, aki maximum ennyi idő alatt megszerzi a doktori címet. Ő viszont ezt nem teljesítette, ezért 2012-ben személyesen közöltem vele, hogy emiatt az egyetemi állását meg kell szüntetnem." Hát így.
kérdés
2021. december 18. 21:35
Megérdemelte, gratulálunk!
kunfia
2021. december 18. 20:15
A férje azóta letette a doktoriját,amit megígért? Ja,hogy Orbánék szava nem úri becsületszó?
kunfia
2021. december 18. 20:13
"Ha a pesti, belpesti liberálisoknak az érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk. Ugyanúgy, ahogy '18-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítsák a falusi, egyszerű, tudatlan embereket arról, hogy ki hozza be a migránsokat"Márki Zay Orbángazemberék ezt az üzenetet vágták meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!