Áramszünet fenyeget Nyugat-Európában az amerikai befektetési bank szerint

2021. november 06. 06:56

A Goldman Sachs kiemeli a magyar rezsicsökkentés vívmányát.

2021. november 06. 06:56
null

Áramszünetek fenyegetnek Nyugat-Európában – írta a Magyar Nemzet szombati száma a Goldman Sachs amerikai befektetési bank és pénzügyi szolgáltatót idézve. A cikk szerint elképzelhető, hogy Nyugat-Európában korlátozni fogják a gázfogyasztást, vagy újabb áremelések lesznek a télen. „Miközben

addig Magyarországon a rezsicsökkentés eredményeként az egyetemes szolgáltatásban a villamos energia és a földgáz árát jogszabályok rögzítik tartósan a legalacsonyabbak között” – írta a lap.    

Az újság közölte: október közepén mintegy 5 310 millió köbméter gáz volt a magyar tárolókban. Ez meghaladja a kapacitás 84 százalékát és megfelel az elmúlt tíz év átlagának. Biztosított a folyamatos vezetékes ellátás is az október 1-jén életbe lépett, 15 évre szóló, a Gazprommal kötött földgázszállítási szerződés alapján, amelybe a korábbinál alacsonyabb árszabás került – írták.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/EFE/Thais Llorca

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2021. november 06. 23:51
Az más kérdés, hogy az unalmas, hideg, sötét éjszakákon lesz idő egymással is foglalkozni, mármint a férfiak a nőkkel. Nem tudom, ez arrafelé, nyugaton mennyire divat, de könnyen megoldható lenne az égető munkaerőhiány.
balbako_
2021. november 06. 15:46
Majd a migránsok fújják a szélkerekek lapátjait és a probléma meg van oldva.
hopika
2021. november 06. 15:37
ezt a mesterkélt kamut...beszarás hogy basszák át a népeket. energiaválság? ugyan hogyan? tiszta röhej
Azmo
2021. november 06. 12:48
Pozitívan kell gondolkodni nyugaton, legalább fényszenyezés nélkül lehet nézni a csillagos égboltott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!