Rossz homokot kaptak a villamosok

2021. október 06. 13:55

A BKK százmilliókat akar elkölteni arra, hogy visszacsábítsa az utasokat, felelőtlenség hallgatni.

2021. október 06. 13:55
VEKE

„Ma hajnalban leállt a 4-6-os villamos a Nagykörúton, a járműveket visszarendelték a kocsiszínbe. Az üzem így teljes pótlással indult, majd a dél-budai végállomások és a Blaha Lujza tér között jártak a villamosok. A járműveket csak fokozatosan engedték vissza a forgalomba, az üzemet csak dél körülre sikerült helyreállítani. A kormánymédia természetesen rendszerhalált kiabál egyből, pedig információnk szerint csak egy banális hülyeség történt.

Nézzük a részleteket:

A BKV Hungária kocsiszínébe, a Combinok állomáshelyére rossz homokszállítmány érkezett a múlt héten. A homok segít a járműveknek a fékezésben csúszós pálya esetén. Ez nem akármilyen homok, a kerék-sín acél-acél kapcsolathoz van tervezve az összetétele és a szemcsemérete. Ez utóbbival volt a probléma, túl finom volt, ami nedvesség hatására könnyebben összetapad. Ezt észlelték és kicseréltették a szállítmányt a szállítóval, de addigra a villamosok már fel lettek vele töltve. A Combinokba gépi homoktöltő rendszerrel töltik a homokot, nem lapáttal, így a bent levő anyagot kiszedni csak alulról kipiszkálással lehet, ezért ezt a hasonló esetekben mindig hanyagolták. Majd kifogy belőle és felülről rátöltik az újabbat.

Most is ezt tették, de sajnos nem fogyott el a homok időben és a ma hajnali esőben a nedvesség megtette a hatását, a fékhatás nem volt elég, több járművezető csúszkálásra panaszkodott. Közülük többen is azzal fenyegetőztek, hogy ezzel a fékhatással ők nem közlekednek tovább. A műszak már hajnali öt óra körül visszarendelte a kocsikat, mert első a biztonság és megkezdték a régi homok kipiszkálását a kocsikból. Óránként kb. eggyel tudnak végezni. Addig a BKK pótol, a már bejáratott protokoll szerint. Sajnos a Nagykörúton az ilyesmire a balesetek miatt sűrűn kerül sor.

Ahol súlyos hibát látunk, az megint a kommunikáció. Még most (12:00) sem közöltek az illetékesek semmit a fennakadás valódi okairól, így tág teret adva a közösségi közlekedés gyalázásának. Amikor a BKK százmilliókat akar elkölteni arra, hogy visszacsábítsa az utasokat, akkor különös felelőtlenség hallgatni, mert egyetlen ilyen alkalom is halomra dönti hónapok gondosan felépített népszerűsítési kampányát. Az utasok ilyenkor kiadják a mérgüket, és a politikai trollok erre rá tudnak repülni. Meg is tették. Ezért kell felelősöket keresni, aki pedig a biztonság miatt visszarendelte a villamosokat átvizsgálásra, azt ki kell tüntetni.

Frissítés:

A BKV 12:50 körül ismerte el az ügyet. Nyilvánvalóan a VEKE posztjának hatására.”

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
garabonciás
2021. október 07. 07:13
A kormánymédia természetesen rendszerhalált kiabál egyből, pedig információnk szerint csak egy banális hülyeség történt. Elmész te is a sunyiba, Dávidka. Ahol egy ilyen megtörténhet, ott rendszerhalál van, ami a teljes bpi önkormányzatra és az önkormányzat felügyelte szervekre terjed ki. Ügyesen csináltad eddig, hogy hol ide ülsz az egyik seggel, hol a másik székre billensz, határeset vagy a jobboldaliak szemében.
Gyikó István
2021. október 06. 22:16
Nahát!már a villamosok is hom9kosok? hehehe....
akiaki
2021. október 06. 21:56
szóltak a homonnaynak, hogy jó homok kell?
brekker
2021. október 06. 21:55
Ezt a troll hófehérkét fölöttem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!