Márki-Zay Péter vezetésével készül a közös kormányprogram

2021. október 21. 09:24

A szerdai megbeszélésen az ellenzéki vezetők megállapodtak, egy közös listát állítanak a 2022-es országgyűlési választásokra.

2021. október 21. 09:24
null

Eldőlt, Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelölt vezetésével készül az ellenzék kormányprogramja, amihez a Közös Alap programot használják fel – számol be a 24.hu.

Az ellenzéki összefogásban résztvevő hat párt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetői szerdán áttekintették az előválasztást, elfogadták eredményét, lezárták a vitás kérdéseket – derül ki a pártok közleményéből, amelyben külön megköszönték az előválasztáson résztvevő aktivisták munkáját. Mint írták, az ellenzéki előválasztás két fordulójában a választók arról döntöttek, kik legyenek a fideszes jelöltek ellenzéki kihívói a 106 egyéni választókerületben és ki a közös miniszterelnök-jelölt. A megbeszélésen az ellenzéki vezetők megállapodtak, egy közös listát állítanak a 2022-es országgyűlési választásokra.

A közlemény szerint az együttműködés keretében a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az MSZP, az LMP, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom közös nagygyűlést tart október 23-án 16 órától Budapesten. Az Egységben a szabad Magyarországért nevű rendezvényt az Andrássy út – Dózsa György út sarkára szervezik – zárul a cikk.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. október 22. 11:27
hát mé nincs meg? akkor ez a sok madár mire szavazott? pofára?
nempolitizálok
2021. október 21. 14:02
Humoros. Soros már évekkel ezelőtt felvázolta a kormányprogramjukat.
Zsolt75
2021. október 21. 14:00
Biztos ami biztos, nálam a jövő évet mindenki minimálbéren kezdi. Bár szerintem úgysem teszik adómentessé, csak duma.
rókabácsi
2021. október 21. 13:41
na ennek a lónak is túros a háta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!