Karácsony nem tartotta be a nyugdíjasoknak tett ígéretét sem

2021. szeptember 15. 15:48

A főpolgármester még jelöltként jelentette be, hogy fűtési szezononként húszezer forint támogatást fognak nyújtani a nyugdíjasoknak, rászorulóknak, de ebből gyakorlatilag nem lett semmi.

2021. szeptember 15. 15:48
null

Tordai Bence örömmel számol be egy Facebook-posztban arról, hogy ülésezik a Nyugdíjas Parlament, délután 1 óra után érkezik Karácsony Gergely is. Arról persze nem írt, hogy a főpolgármester még jelöltként 2019. október elsején azt ígérte, hogy a nyugdíjasok fűtési szezononként húszezer forintot kapnak, de ebből az ígéretből gyakorlatilag nem lett semmi.

A Párbeszéd képviselője inkább arról posztolt, hogy mit tesznek a kormányváltás után az igazságos nyugdíjrendszerért. Ehhez a www.kilencvenkilenc.hu oldalán lévő szöveget használta fel. 

A nyugdíjak értékállóságát minden körülmények között biztosítják

Ebben többek között az szerepel, hogy olyan nyugdíjkorrekciós programot vezetnek be, amelynek köszönhetően aki végigdolgozott egy életet, nem kaphat alacsonyabb nyugdíjat, mint a létminimum. Az évenkénti nyugdíjemelés során a nyugdíjak értékállóságát minden körülmények között biztosítják, és indokoltnak tartják, hogy a gazdasági növekedés eredményéből is részesüljenek a nyugdíjasok. Ehhez pedig vegyes indexálást kell bevezetni – tartalmazza a dokumentum –, amely az infláció mellett figyelembe veszi a nettó keresetek növekedését is, ugyanakkor szolidaritási elemeket tartalmaz az alacsony nyugdíjak felzárkóztatása érdekében.

Mindezek a nagyratörő tervek sajátos megvilágosítást kapnak azzal, hogy

két hét múlva lesz két éve

annak, hogy Karácsony Gergely, akkor még főpolgármester-jelölt az idősek világnapja alkalmából a következőket mondta a Kossuth Rádió Krónika című műsorában: „minden fűtési szezonban a nyugdíjasoknak és rászoruló nagycsaládosoknak fűtési szezononként húszezer forint támogatást fogunk nyújtani. Nem csak a választási évben, hanem minden évben. És nem könyöradományként, nem politikai alkuként, amelyben cserébe szavazatot kérünk, egyszerűen azért, mert hiszünk a szolidáris Budapestben, és azt gondoljuk, hogy a fővárosnak dolga az, hogy segítse az időskorú embereket”.

Felülvizsgálják a rendszert

Viszont már tavaly február közepén írtunk arról, hogy mégsem jut minden nyugdíjasnak a kampányban beígért 20 ezer forintos fűtéstámogatásból, ez pedig a Népszava cikkéből derült ki, amely a főváros költségvetési tervezetéről adott hírt. Eszerint csupán a leghátrányosabb helyzetű 20 ezer család részesülhet ilyen juttatásban.

Idén februárban pedig arról számoltunk be a Magyar Nemzet cikke alapján, hogy a főváros felülvizsgálja a rendszert, amely most alig ezer háztartáson segít havi kétezer forint rezsijóváírásban. Azt ugyanis

csak a szociálisan rászoruló vagy fogyatékkal élő védendő személyek igényelhetik,

és közülük is csak azok, akiknek nincsen közműtartozása. 

Az e célra korábban átutalt kétszázmilliós keret nagy része addig egy volt SZDSZ-es képviselő, Győri Péter által jegyzett Hálózat Alapítvány számláján pihen. Ugyanez a modell működött a Demszky-korszakban, Tarlós megszüntette, Karácsony pedig újra bevezette. 

Nyitókép: Videa

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KinderMike
2021. szeptember 16. 13:22
Nem azért ígérte, hogy szavazzanak rá neeeem....... Egy újabb nap, amikor egy balos hazugságra, sikkasztásra fény derül. De ez persze a balos szavazókat egyáltalán nem zavarja. Ha ne adj' Isten kormányra kerülnének, akkor sem zavarná a szavazóikat. Persze a baloldaliak tükörben ugyanezzel vádolják a jobboldaliakat. Az egyetlen, mindenki által érezhető különbség a két oldal kormányzása között csupán annyi, hogy az alatt az (a történelem szempontjából töredék) idő alatt, amikor a jobboldal kormányoz, érdekesmód tényleg érezhetően jobb helyzete van az átlagembereknek. Már aki dolgozik. És munkanélküliségből munkaerő hiány lett. Aki ma nem dolgozik Magyarországon, az nem akar dolgozni. Érdekesmód ezt még a baloldali politikusok is elismerik. Evvan... Remélem marad a mostani miniszterelnökünk.
piscsik
2021. szeptember 16. 01:45
És ez a szarjanko akar miniszterelnök lenni?
Pista6
2021. szeptember 15. 22:16
Geli takalodj! Vedd észre hogy neked letelt! Ideje lemondani!
békalepcse
2021. szeptember 15. 19:10
Dehogynem tartották be az ígéretüket! Csak ők másként értették és a butapesti nyögdijasok nem értik a tréfát. Saját nyugdijas korukra lett félretéve, csak ezt úgy fogalmazták meg hogy nem tették hozzá, MINDEN butapesti nyugdijasra vonatkozna! Akik megkapták előre mind butapesti nyugdijasok lesznek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!