Nemzetközi lehet a Cseh Katalinhoz köthető cégháló

2021. szeptember 16. 16:45

Szlovákia lehet a momentumos politikus körül kibontakozó, EU-s támogatásokkal kapcsolatos botrány következő, külföldi állomása.

2021. szeptember 16. 16:45

Mint arról lapunk korábban beszámolt, hibás pályázatokat benyújtó, ügyvezetése alatt álló céghez köthető vállalkozásokkal versenyzett, valamint nyert milliós pályázati pénzeket Cseh Katalin ügyvezetése alatt a Pannónia Nyomda. Természetesen a momentumos politikus is megszólalt korábbi cége EU-s támogatásaival kapcsolatban. Szerinte csak annyi a kapcsolat az általa korábban vezetett cég és a többi vállalkozás között, hogy azok ugyanarra a címre vannak bejegyezve.

Az Origo júliusi cikkéből azonban kiderült:

Volt olyan cég például, amellyel ugyanazon a ferencvárosi pályázaton indulva úgy nyert a Cseh által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft., hogy a másik vállalkozást egy egyébként könnyen kiküszöbölhető, egyszerű adminisztrációs hiba miatt kizárták a versenyből.

Újabb láncszem a céghálóban

A Cseh Katalin körül kibontakozó, EU-s támogatásokkal kapcsolatos botrány felderítése közben ráadásul különleges fejleményre bukkant a Benfentes.net szerkesztősége. A portál kiderítette, hogy a fentebb említett vállalkozások közé tartozik a Holotech Hungary Kft. is, amelynek tulajdonosa egy hasonló nevű svájci cég, a HoloTech Switzerland AG.

A vállalkozások nevének hasonlósága azért is érdekes, mert

A svájci hologramos technológiával foglalkozó cég honlapját megnézve azonban meglepő felfedezést tett a Bennfentes.net. Kiderült, hogy a svájci cég már 2013-ban kifejlesztett egy holografikus képeket készítő gépet (lenti ábra).

Fotó: Bennfentes.net
Fotó: Bennfentes.net

A fenti tény ismerete annak tükrében válik fontossá, hogy három évvel később az akkor még Cseh Katalin ügyvezetése alatt álló cég, ugyancsak hologramos technológia kifejlesztésére adott be pályázatot. A korábban a momentumos politikus ügyvezetése alatt álló cég ráadásul más módon is köthető a svájci cég magyar vállalatához (lenti ábrák).

Fotó: Opten.hu
Fotó: Opten.hu

További érdekesség, hogy a Holotech Hungary Kft. ügyvezetője, és a HoloTech Switzerland AG elnök-vezérigazgatója azonos, Lakatos Viktor személyében (lenti ábra).

Fotó: Opten.hu
Fotó: Opten.hu

Kapcsolódó

Már létezett a technológia, amivel milliókat nyertek Cseh Katalinék
A Pannónia Nyomda pályázatának „célja a piacon még nem lévő szolgáltatás és termék kifejlesztése” volt. Három évvel korábban azonban egy másik cég már létrehozott egy az övékéhez hasonló technológiát. Bővebben is el szeretném olvasni...

A Pannónia Nyomda pályázatának „célja a piacon még nem lévő szolgáltatás és termék kifejlesztése” volt. Három évvel korábban azonban egy másik cég már létrehozott egy az övékéhez hasonló technológiát.

A szlovák szál

„Egyre inkább kirajzolódik egy olyan nemzetközi cégháló, amelynek vezetői és tulajdonosi körében az elmúlt években rendkívül sok volt az átfedés, mint ahogy azonos székhelyeket, illetve fióktelepeket is találunk” – olvasható a Demokrata csütörtöki írásában. 

A portál eredeti, teljes cikkét a témában ide kattintva olvashatja el.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2021. szeptember 18. 18:18
Dehogy nemzetközi bunszovetkezet! Nem a Felvidéken bizniszelt? Na ugye
hátakkor
2021. szeptember 18. 15:50
CseKát eleve a demokratikus Kanadából dobták ide a diktatórába.
tgely
2021. szeptember 18. 11:41
Vajon miért kell Katkának az Usa állampolgárság? Gondolom Berg se ingyen adta.
Google
2021. szeptember 18. 11:33
Akkor lehet, hogy ő inkább Szlovák Katalin, mint Cseh?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!