Kiépül a biciklis összeköttetés Budapest és a Balaton között

2021. július 28. 10:03

Mintegy 850 kilométernyi kerékpárút épül és újul meg.

2021. július 28. 10:03
null

Mintegy 850 kilométernyi kerékpárút-szakasz kivitelezését és előkészítését támogatják – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a közösségi oldalán szerdán. Schanda Tamás hozzátette: ezáltal

teljes hosszában megújulhat a Balatoni Bringakör,

kiépül a biciklis összeköttetés a főváros és a magyar tenger között, valamint az Eurovelo 6 Duna-menti kerékpárút is számos szakaszon korszerűbbé válik.   

A Budapest-Balaton kerékpáros kapcsolat létesítését csaknem 13,5 milliárd forinttal, a mintegy 200 kilométernyi Balatoni Bringakör átfogó fejlesztését pedig több mint 4,9 milliárd forinttal támogatják – közölte. „Számunkra a természet és a klíma védelme valódi küldetés, ezért is tartjuk fontos feladatunknak új kerékpárutak kiépítését és a meglévők korszerűsítését” – fogalmazott Facebook oldalán az államtitkár.

(MTI)

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 28. 20:06
"teljes hosszában megújulhat a Balatoni Bringakör" Előbb elkészíteni kellene nem?
tevevanegypupu
2021. július 28. 17:41
A sok hülye budapesti maradjon ahol van. Ott vannak a sárga bicikliutak amiket Karácsony festett nekik..ne jöjjenek vidékre..Ott vannak a romkocsmák,nyaraljanak. Már agondolattól frászt kap az emberk,hogy ezek jönnek a Balatonra ..nem elég, hogy a rengeteg autójukkal,most még a bicikliseket is kerülgessük. Annyira odavannak, hogy ők "fővárosiak"..helyes, maradjanak is azok..van nekik szórakozás,tüntetések,pride, melegbárok..tessék,nyaraljanak. Majd mi vidékiek jól elleszünk az országban..nélkülük. Mindent megtettek, hogy utáljuk őket..a jó kis kerületeikben gondoskodjon a szórakozásukról Niedermüller, Baranyi vagy V. Naszály..
iIonah
2021. július 28. 15:05
Az nagyon jó lesz.
Gullwing
2021. július 28. 11:51
Legalább kreténgeri bicóval mehet a Balatonra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!