Úgy tűnik, megint beindult az illegális migráció

2021. július 27. 17:15

A hétvégén nem kevés migránst tartóztatott fel a rendőrség.

2021. július 27. 17:15
null

89 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök a hétvégén a déli határon a rendőrség kedden közzétett országos határrendészeti összesítője szerint. A police.hu-n közzétett hírben arról tájékoztattak, hogy 2021. július 25-én 17 óra 30 perc és július 26-án 5 óra 30 perc között a Bács-Kiskun megyei határszakaszon 10 esetben összesen 48 , Csongrád-Csanád megyében pedig 9 esetben összesen 40 határsértőt tartóztatott fel a rendőrség. 

Emellett Győr-Moson-Sopron megyében, Hegyeshalomban egy illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, iraki, jemeni, afgán és líbiai állampolgárnak vallották magukat,

azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 12 órában 2 fő ellen embercsempészés, 2 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

(ORFK sajtószolgálat, police.hu)

Kép: MTI/EPA, Keystone

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2021. július 28. 13:03
Bocs' tippmixbe merültem.:-) Amit mondasz az un. csendes fojtogatás, hosszú távon hatásos, és nincs áldozat a támadó részéről.
A közösség tagjaként
2021. július 28. 06:08
Aki volt , tudja: mókus, fácán, túzok. Ennek mintájára: könnygáz, gumilövedék, éles lövedék. Oszt jó napot! Csak tudatni kell velük hogy ez vár rájuk ha törvényt és határt akarnak sérteni nálunk, és akkor senki nem pofázhat hogy meglepetés érte ha fejbe lőttek. Nem szabad szívbajosnak lenni , ők sem azok, hont foglalni jönnek,.... a miénket, aki pedig megszálló azt igenis hogy szívbaj nélkül fejbe kell lőni!
-Zsolt-
2021. július 28. 01:28
Jajj, ezek a migráncsok de fázósak! Bács-Kiskunban havazik?
bagira
2021. július 28. 00:11
Magyar katonákra támadtak a migránsok a határnál. Gyurcsányné csapatai a déli határt döngetik . Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt egy migránscsoport kedden este Ásotthalomnál – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Szabó Szilvia közölte, a 15 főből álló csoport 20 óra 40 perckor illegálisan akart átjutni Magyarország területére Ásotthalomnál, ezért a szerb oldalról gázspray-vel lefújták a határt védő egyenruhásokat. Az erőszakos határátlépési kísérlet következtében négy katona könnyebben megsérült, orvosi ellátásuk folyamatban van. A szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák a jogellenes határátlépési kísérletet megakadályozták – tudatta a százados. Forrás: Hirado.hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!