Artur, Huba, vagy Samu lehet a bébielefánt neve

2021. május 06. 14:49

A fővárosi állatkert fiú kiselefántjának a nevére lehet szavazni.

2021. május 06. 14:49
null

A Fővárosi Állat- és Növénykert a nagyközönség segítségét kéri az április 24-én született, fiú kiselefánt nevének kiválasztásában: az intézmény honlapján csütörtöktől jövő szerdáig lehet szavazni a jövevény nevére – közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Előzsűrízett nevek közül lehet választani

Három, előzetesen kiválasztott, előzsűrizett névre várják a voksokat a honlapon:

Artur (kelta-angol eredetű név), Huba (magyar eredetű név) és Samu (magyarosan a Sámuel önállósult magyar beceneve).

A szavazás eredményét jövő csütörtökön teszi közzé az intézmény – olvasható az intézmény tájékoztatójában. Mint írják, az állatok, így az elefántok névadásával kapcsolatban is többféle hagyomány létezik a budapesti állatkertben. Ezek egyike, hogy sok állatnál a kicsik nevének kezdőbetűje megegyezik az anyaállatéval. Az előző két kiselefánt esetében is ezt a gyakorlatot követték, de az állatkerti szakemberek most arra jutottak, hogy nem ragaszkodnak az A betűs nevekhez.    

Fontos, hogy értsék a saját nevüket az elefántok

A budapesti elefántoknál ugyanis már az anyuka (Angele), az apuka (Assam) és az idősebb testvér (Arun) neve is ezzel a betűvel kezdődik. Így a most szavazásra bocsátott nevek között is csak egy A betűs akad és annak a hangzása is jól megkülönböztethető a többitől.    

Ez fontos szempont, mivel a gondozók az állatokat hívónevükön szólítják meg és ha a nevek túlságosan hasonlók, az állatok esetleg eltéveszthetik, hogy róluk vagy valamelyik társukról van-e szó.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Attila

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2021. május 06. 18:53
Most vagyok bajban. Mindegyikhez olyan indoklást adtatok, ami önmagában nyerne.
Hannibal
2021. május 06. 17:45
Görgei Arthur átkelt Hannibalként a Bányavárosok körüli hegyeken, márpedig utóbbinak elefántjai is voltak, úgyhogy legyen Arthur. :D
Knerten
2021. május 06. 17:04
Kérem, hogy minenki szavazon a SAMU névre, Kovács Sándor zenetörténész professzor, az elefántok nagy kedvelője tiszteletére, akit tanítványainak generációi a Samu becenéven emlegetnek. Szerintem egy Samu nevű elefánt a budapesti Állatkertben mindennél nagyobb örömet szerezne neki.
VeJoLa
2021. május 06. 16:19
Egy igazi magyar elefánt csakis Huba lehet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!