Ilyen az, ha Karácsony nemzetközi sajtótájékoztatót tart (videó)

2021. május 18. 19:20

2022-ben már angolul beszélne az újságírókkal a főpolgármester, akinek legutóbb Szijjártó Péter tolmácsolt.

2021. május 18. 19:20
null

Már több mint egy hete tartja lázban a nyilvánosságot Karácsony Gergely nyelvtudása. A főpolgármester még május elején az Economistban kövérezte le Orbán Viktort, – amit gyorsan meg is bánt – majd kiderült, a brit lap újságírójával tolmács segítségével beszélt. A politikus ezután a Facebookon kezdett magyarázkodásba, a témára rárepült a sajtó is, néhány újságíró angolul próbált kérdezni tőle – sikertelenül.

Közben Karácsony szombaton bejelentette, amit már mindenki sejtett: utolsóként ő is beszáll az ellenzéki előválasztásba, hogy 2022-ben ő legyen Orbán Viktor kihívója. Ennek apropóján volt tegnap az ATV vendége, de a stúdióban a nyelvtudásról is kérdezték, mire megígérte, hogy megválasztását követő első sajtótájékoztatóját angolul fogja tartani, ezen fogja bejelenteni, hogy a Fudan Egyetem nem fog megépülni.

feleségét, Dobrev Klárát dicsérve, akinek „vitathatatlan szakértelme és drámaian széles nyelvtudása” van a DK elnöke szerint.

Visszatérve Karácsonyra: a főpolgármester tegnapi ígéretén felbuzdulva a HírTV kiderítette, már korábban is tartott nemzetközi sajtótájékoztatót, akkor párttársa, Barabás Richárd fordított Karácsonynak. Pedig – teszi hozzá a HírTV – az újságíró azt a szaknyelvet használta, amit Karácsony Gergely állítása szerint ismer.

A fentebb említett felvételt Karácsony Gergely nemzetközi sajtótájékoztatótjáról az alábbiakban tekintheti meg:

Ismeretes: egy tavalyi felvétel bizonyítja, hogy Karácsony önállóan nem tudja megoldani a nemzetközi diplomáciai tárgyalásokat sem. Az alábbi videó végén (a felvétel utolsó három percében) a koreai nagykövet angolul elhangzó mondatait Szijjártó Péter volt kénytelen lefordítani a főpolgármesternek:

Karácsony Gergely baloldali miniszterelnök-jelöltről készült portrénkat itt olvashatja.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2021. május 19. 20:40
Majd Eszter segít... https://www.youtube.com/watch?v=JgyRKGg7l6M
elfújta az ellenszél
2021. május 19. 18:21
A város mindenkié, meg az angol is mindenkié, aki megtanulja. Több mint egymilliárd embernek sikerült, pedig nem akartak miniszterelnökök lenni
Pierre
2021. május 19. 13:48
van ez a 23 perces video, amire folyamatosan hivatkozik az agitprop. Allitolag az utolso harom perceben kellene latni valamit. Hogy szijjarto tolmacsol Karacsonynak. De ilyet nem latunk. Annyit latunk, hogy kint allnak a szeles Dunaparton, ahol alapbol rosszak az akusztikai korulmenyek, a koreai szijjarto fele fordulva motyog valamit, ezt nyilvan lehetetlen hallani Karacsony oldalan, de inkabb szijjarto beszel. Aztan Karacsony fele is odaszol szijjarto. Ennyi a leleplezo video, amit oriasi bizonyitekkent, veres rongykent hordoz korbe a ner-szolga media napok ota. Nem vagja meg az agitprop, odatolja mindig a 23 percet, hatha kevesebben keresgelik ki a vegen a jelenetet. Ha megis a vegere tekersz, a video belassul, szakadozottan megy, talan nem csak nalam, ami tovabb rontja a helyzet ertelmezhetoseget. Most itt egy ujabb leleplezes. A magyar nyelven, tolmacs kozremukodesevel tartott sajtotajekoztaton magyarul valaszol Karacsony. Annyi latszik, hogy a kerdes utan var nemi segitseget a tolmacstol, ennyi valoban tortenik. De ezert van ott a tolmacs, hogy pontositsa a kerdest, ha esetleg barmilyen resze nem vilagos. A beszed kozbeni zajok miatt egyebkent en sem hallom minden reszletet. Merhetetlenul szanalmas, hogy a karaktergyilkos hiena-medianak ilyen kevesbol kell lejaratokampanyt, Karacsonnyal szembeni gyilkos indulatokat generalnia. Mikozben a sajatjai naponta ezermilliardos lopasokat produkalnak, itt az van, hogy Karacsony x eve felbehagyta a phd tanulmanyait, meg nem beszel eleg jol angolul. Mikozben ott tronol bajszos szar a koztarsasagi elnoki emelvenyen, fel mondatot nem tud makogni angolul sok ev nemzetkozi politikai karrier utan, ami ugye pontosan megmutatja, mennyit ert az akkori munkaja is. Vagy ott van tarlos, aki az abszolut nulla nyelvtudasat firtato kerdesekre is a szokasos kioktato, sertegeto arroganciajaval valaszolt anno.
tuapse
2021. május 19. 10:48
2000-ben még Orbán sem beszélt angolul...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!