Június 30-ig lehet regisztrálni az Egyesült Királyságban való letelepedésre

2021. május 06. 10:51

Akik a határidő lejárta után döntenek, azoknak sokkal nehezebb lesz az országban letelepedni vagy munkát vállalni.

2021. május 06. 10:51
null

A londoni magyar nagykövetség és a manchesteri főkonzulátus magyar nyelvű tájékoztatási fórumot tartott online az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok számára. Az apropót az adta, hogy június 30-án lejár az EU Settlement Scheme regisztrációs határideje. A jogszerű tovább tartózkodást biztosító letelepedési rendszerben azok az uniós polgárok kérhetik a regisztrációjukat, akik 2021. december 32-ig letelepedési szándékkal léptek be az Egyesült Királyságba. Az ezt követően érkezett magyarok már csupán vízum előzetes beszerzését követően telepedhetnek le és dolgozhatnak.

Kumin Ferenc londoni nagykövet először arról beszélt, hogy a hétvégére várható a brit hatóságok bejelentése a járvány miatti új beutazási rendszerről, amely alapján három kategóriába osztják az országokat, s a legtöbb európai a sárgába fog esni, ami több korlátozással, kötelezettséggel jár május 17-től. A védettségi igazolvánnyal kapcsolatban pedig folynak a tárgyalások, de még nem lehet biztosat tudni – jelentette ki a diplomata.

A Brexittel kapcsolatban Kumin Ferenc kiemelte a június 30-i határidőt, ameddig be lehet jelentkezni a letelepedett státuszra. 140 ezer magyar regisztrált már, mondta, de lehetnek még többen is, aki szeretnék ezt megtenni. A nagykövet figyelmeztetett, hogy a regisztrációhoz érvényes okmányokra van szükség.

Akik viszont ezt követően döntenek, azokra már új szabályok fognak vonatkozni, sokkal nehezebb lesz az Egyesült Királyságban letelepedni vagy munkát vállalni – emelte ki.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2021. május 07. 13:05
"akik 2021. december 32-ig letelepedési szándékkal léptek be az Egyesült Királyságba. " Mikor volt december 32. ?
Falfirka
2021. május 06. 14:03
és ki akar niggerek meg muszlimok között élni?
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. május 06. 12:43
Decemberben 32 nap van? Mekkor baki, Mandi.
fogas paduc
2021. május 06. 12:16
Vigyázni kell, mert a Nagy- Britannia lassacskán Kis -Britannia lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!