Csirkemelles performansszal tiltakozott a nyugdíjemelés ellen a baloldali képviselő

2021. április 28. 22:55

Fél kiló csirkemellet tett a DK-s Varga Zoltán Orbán Viktor parlamenti dolgozószobájának kilincsére.

2021. április 28. 22:55
null

Varga Zoltán szerdai, a Parlament folyosóján felvett, online közvetített sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a bejelentett nyugdíjemelés átlagos mértéke nagyjából kilencszáz forint, de van olyan ember is, aki havonta 247 forinttal kap majd többet. A képviselő hozzátette, a kilencszáz forint egy fél kiló csirkemellre elég.    

A politikus, aki a kezében tartott egy darab becsomagolt csirkemellet úgy fogalmazott: azt kívánja Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy „egye ezt egy hónapig, de döntse el, hogy meg akarja-e főzni, vagy sütni, mert ha gázt vagy bármilyen energiát használ, akkor már köretre nem lesz pénz”.

A DK tavaly nyáron egyszeri, ötvenezer forintos segélyt kért a nyugdíjasok számára – emlékeztetett. Hozzátette, szintén a Demokratikus Koalíció vetette fel az európai minimálnyugdíj ötletét.

Az esemény végén azt mondta, hogy „gyáva és gyenge kormány, gyáva és gyenge, embertelen miniszterelnökének elhoztam a nyugdíjemelését”. Ezt követően Varga Zoltán a kormányfő parlamenti irodájához ment és a miniszterelnök feliratú bejárati ajtó ajtógombjára akasztotta a magával hozott csirkemellet.

(MTI)

Fotó: DK/Facebook

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2021. április 29. 18:49
Nyugdíjasok nem esznek csirkemellet. Inkább combot, tarját. Ja, a comb kilója ma 360 forint volt a sporolós áruházban.
Ati Papa
2021. április 29. 16:11
Már Szél Bernadett nevű "honanya" is meg akart ríkatni a kimerült pénztárcákat emlegetve. Nem kapott túl nagy hírverést, de nem régen volt százezer !! forint körüli emelés a képviselőknek. Még büszke is volt valaki, hogy most már minden képviselő havi tiszteletdíja ? meghaladja az egymillió forintot. ( lehet cáfolni! ) Ha Varga és a többi hős hergelő azt mondta volna akkor, hogy ő nem fogadja el azt az emelésecskét addig, amíg csak 0,6 % ( 247- 900 forint ) jut a nyugdíjasoknak akkor azt mondom, hogy TÖKÖS csávó. Így viszont csak egy senkiházi hergelő.
Bömbi
2021. április 29. 15:54
Már MSZP-s ként sem volt komplett, de amióta DK-s kifejezetten leépült. Diztos ez náluk a fejlődési folyamat. Ha belegondolok, hogy hová tudna fejlődni, ha kormányra kerülnének.... ?
Vakfolt
2021. április 29. 12:24
A csirkemell hamar megromlik, ha nincsen hűtőben, vagy nem készítik el. Bírom hogy aggódnak azokért, akikre basznak, mikor hatalmon vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!