WHO: Még nem zárható ki a „laborszökevény” teória a koronavírussal kapcsolatban

2021. március 30. 20:18

A szervezet igazgatója szerint további vizsgálatok szükségesek, hogy kétség kizáróan megcáfolják az elméletet.

2021. március 30. 20:18
null

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet igazgatója kedden azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem zárható ki az a teória, amely szerint a koronavírus egy laboratóriumból szökött ki – írja a BBC. Tedrosz hozzátette, hogy

Mint ismert, 2019 végén ütötte fel a fejét a koronavírus, a kínai Wuhan városában. Az ennek nyomán kitört világjárványban máig több mint 127 millió ember megfertőződött. A betegségbe eddig 2,7 millió személy halt bele.

Januárban egy nemzetközi csapat utazott Wuhanba, hogy megvizsgálják a vírus eredetét. A kutatásuk során azonban csak olyan adatokkal tudtak dolgozni, amelyeket a kínai tisztviselők szolgáltattak a számukra. Tedrosz azt mondta, hogy a csapat nehézségekbe ütközött, amikor nyers adatokhoz próbáltak hozzáférni.

A WHO által kedden közzétett jelentés szerint a „laborszökevény-teória” elég valószínűtlen, de még nem lehet minden kétség nélkül kizárni. Tadrosz ezzel kapcsolatban a következőt mondta: „Ami a WHO-t illeti, minden hipotézis az asztalon marad”.

Címlapképen: Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz

Kép forrása: Christopher Black / AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bátya62
2021. március 31. 22:01
No azt ki segítette azt a szökevényt?
szemlelo
2021. március 31. 14:18
Az öregek kiirtása rövid- és hosszútávon is gazdasági haszonnal jár. Nem termelnek értéket és sok rájuk az egészségügyi kiadás. De hát emberek vagyunk, akik nem a dzsungel törvényét követjük.
zakar zoltán béla
2021. március 31. 09:57
00
szemlelo
2021. március 31. 09:34
Nem vagyok szakember, de a laboratóriumi eredetet sohasem zártam ki. A szándékos kiengedésben nem hiszek, mert megtervezhetetlenek a hatások. Viszont a kínai munkakultúrát ismerve semmilyen trehányságot nem tudnék kizárni. Még egy "nagy biztonságú" vírus laboratóriumban sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!