Új légvédelmi rendszereket vásárolhat Magyarország

2021. március 22. 11:55

Magyarország 35 milliméteres Oerlikon Skyranger légvédelmi rendszerek beszerzéséről tárgyal a német Rheinmetall AG-vel – derítette ki a Portfolio.

2021. március 22. 11:55
null

Magyarország 35 milliméteres Oerlikon Skyranger légvédelmi rendszerek beszerzéséről tárgyal a német Rheinmetall AG-vel – derül ki a cég negyedéves eredményeit ismertető konferenciahívás internetre feltöltött átiratából, amelyet elsőnek a Portfolio szemlézett. A szóban forgó fegyverrendszer alapját egy 35 milliméteres gépágyú képezi, „elsősorban konvojok és más stratégiai fontosságú célpontok védelmére való, kiválóan alkalmas ellenséges drónok megsemmisítésére is” – áll a szerkezet leírásában. 

Armin Papperger, a német fegyveripari vállalat elnök-vezérigazgatója arról is beszél, hogy „Magyarország fontos eleme a Rheinmetall portfóliójának, olyannyira, hogy a következő generációs harcjárműveikbe bekerülő digitális eszközök fejlesztése 100%-ban hazánkban fog megvalósulni”.

A  Rheinmetall komoly megrendelésekre számít Csehországtól, Szlovákiától, Ausztráliától és Olaszországtól, ezen megrendeléseknek pedig közvetve Magyarország is haszonélvezője lehet a Porfolió elemzője szerint. 

Az internetre került leíratban a Rheinmetall AG elnök-vezérigazgatója részvényeseinek megemlíti, hogy Magyarország már most fontos része a Rheinmetall portóliójának, miután megrendeléseik tetemes részét kapják hazánktól. „2020 negyedik negyedévében 4,4 milliárd eurónyi megrendelésre tett szert a német védelmi vállalat, ennek kapcsán két országot emel ki az elnök: Magyarországot és Németországot” – emeli ki a Portfólió. A vezérigazgató szerint Magyarország már előleget is a megrendelésekért, így 2022-ben kezd el a Rheinmetall szállítani hazánknak. Ezalatt jó eséllyel a Lynx-eket érti a vezérigazgató, melyek szintén a gyár termékei.

Fotó:  Oerlikon Skyranger , Rheinnmetal

 

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rovan
2021. március 23. 04:19
És egyben drónvadász drónokat is tudjon indítani, szoros szoftveres együttműködésben az ágyúval. Járművenként legalább négyet.
rovan
2021. március 23. 04:10
De legfőképpen végül integráltnak kell lennie a drónvédelmi funkciónak a gyalogsági járműbe.
rovan
2021. március 23. 04:07
Lehet benne ráció, de fejlesztést kíván.
rovan
2021. március 23. 04:03
35 milliméter drónok ellen jó kaliber.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!