Orbán Viktor: A hatékony politikai irányítás a világjárvány elleni siker előfeltétele

2021. március 11. 17:52

Orbán, Netanjahu és Babis a koronavírus-járványról tárgyalt.

2021. március 11. 17:52
null

Jeruzsálemben megkezdődött Orbán Viktor, Benjamin Netanjahu és Andrej Babis találkozója. A magyar, az izraeli, illetve a cseh kormányfők a koronavírus-járvány elleni védekezésről tárgyalnak.

Izrael „a világjárvány elleni harc világbajnoka”

„Ha vezetés van, akkor van esély a sikerre” – húzta alá Orbán Viktor.    

Rámutatott:

A miniszterelnök emlékeztetett rá: Magyarország és Izrael barátsága élő, és ennek egyik bizonyítéka, hogy az izraeli-magyar kereskedelem mérlege tavaly is nőtt, miközben a világkereskedelem mérlege több százalékkal csökkent. Kiemelte: az izraeli kormány – a magyar kormánnyal együtt – támogatott egy izraeli befektetést, amelynek célja, hogy lélegeztetőgépeket gyártson Magyarország területén.    

Orbán Viktor megjegyezte: megtanulták, hogy egy világjárvány idején ezekből az eszközökből jobb ellátónak lenni, mint vevőnek. A magyar kormányfő kiemelte: a világ tele van bizonytalansággal, és sokan azt állítják, hogy a pandémiák korszaka vár ránk a jövőben.

A „zöld útlevelek” kölcsönös elfogadásáról is egyeztetettek

Közös sajtótájékoztatójukon Netanjahu elmondta, több ötlet napirendre került, köztük például a „zöld útlevelek”, vagyis a koronavírus elleni beoltottságot bizonyító igazolványok elfogadása. Az izraeli kormányfő rámutatott, hogy Izrael már több országgal megegyezett a szabadabb utazást lehetővé tevő digitális immunitásigazolások kölcsönös elfogadásáról, és úgy vélte, fontos lenne Magyarországot és Csehországot is hozzáadni ehhez a körhöz.

Nemzetközi vakcinagyártás

A hármas csúcstalálkozón részletesen tárgyaltak arról is, miként vonhatnák be Magyarországot és Csehországot az Izraelben tervezett nemzetközi vakcinagyártásba.

 – fogalmazott az izraeli miniszterelnök.    

Netanjahu közeli személyes barátjának nevezte mind a magyar, mind a cseh kormányfőt. Nagyrabecsülését fejezte ki amiatt, hogy mindkét ország missziót nyitott Jeruzsálemben, és igaz barátokként segítenek Izraelnek a nemzetközi porondon is.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2021. március 12. 07:35
Ha a zsidó a magyar mellé meghívott egy csehet, akkor mi majd a zsidó mellé hívjunk meg egy arabot.
szeekely
2021. március 12. 00:04
A CoVid-nal regebbi vilagjarvany neve cionazi apartheid.
fatman
2021. március 11. 22:05
mondtam, h ez a 23-i választásokról szól... :)
A ló kérdez
2021. március 11. 21:43
Kínos. A kereszténység utolsó védőbástyája a Budapest-Tel Aviv tengelyt építi, erősödő kereskedelemről és izraeli befektetésekről büszkélkedik népének, akik közül itt is sokan jó pár évi sorosozás után döbbenten hallgatnak. Tán még Sorossal is ki fogunk békülni. De barátkozik még a szunnita törökökkel és a kínaiakkal is a kereszténység utolsó védője, csak éppen Európában nem nagyon van senki, akire támaszkodhat. Netanjahu egyébként a három jóbarát emlegetésével rátapintott a lényegre: közös a három államférfiben, hogy addig van esélyük a börtönt elkerülni, amíg jelenlegi posztjukban vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!