Karácsony lebeszélné a cégeket az adókedvezményről

2021. március 03. 10:29

A Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja felháborítónak tartja, hogy a főpolgármester „a bajbajutott vállalkozásoktól veszi el által juttatott támogatást”.

2021. március 03. 10:29
null

A Magyar Nemzet írta meg, hogy kedden a Karácsony Gergely vezette főváros több bértámogatásra jogosult vendéglátós számlájáról is lehívta múlt héten a 2020-as, aránytalanul magas adóelőlegeket, illetve inkasszót alkalmaz ezek összegére.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója az esetre közleményben reagált a közösségi oldalán. Mint ahogyan az olvasható, véleményük szerint „felháborító, hogy miközben a főpolgármester a budapestiek valós problémái helyett folyamatosan a kormány szapulásával van elfoglalva, és a főváros kivéreztetésén siránkozik,

Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes az üggyel kapcsolatban azt mondta a Telexnek, hogy:

A helyettes városvezető azt is állította, hogy a nehéz évet záró idegenforgalmi vállalkozások a tavaly szeptember 15-én esedékes adófizetés idején több eszközzel is élhettek volna. Véleménye szerint például kérhettek volna adóelőleg-mérséklést.

Az ügyben azonban nem csak a vendéglátósok érintettek. Kedden például egy rendezvényszervező kkv jelezte, hogy tőlük egy főpolgármester által aláírt levélben lényegében pénzt kérnek.

A levélben azt írták többek között, hogy a kormány állami támogatásként felére csökkentette az egyéni, mikro- és kisvállalkozások helyi iparűzésiadó-előlegeinek a 2021-es befizetését. A főváros vezetése erre utalva 15-20 milliárdnyi adókiesésről ír, és arra presszionálja a céget, hogy ne vegye igénybe idén az állami támogatást, hanem fizesse be a teljes összegű iparűzési adót.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2021. március 03. 15:48
Szegény geriferi, adót kivetni nem tud, hitelt gelvenni nem tud, a meglévő adókat is csak részben tudja beszedni, pedig annyi tanulmányt kell még kifizetnie a 22-es választásokra!
pumuklik
2021. március 03. 14:47
Karigecinek kevés a lopnivaló!
balbako_
2021. március 03. 14:41
Miután törvénytelen ezt hívják rablásnak!
Dénia
2021. március 03. 14:32
Te Geri, te valamit nagyon félreértesz. Nem a budapesti cégek vannak az önkormányzat intézményéért. Nem ezt jelenti, hogy adót fizetnek. Pont fordítva. Az önkormányzat szolgálja a budapesti embereket és vállalkozásokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!