Az általuk megsarcolt lakosságtól kérnek pénzt Horváth Csabáék

2021. március 09. 18:15

Megemelték a lakosságra háruló adókat (meg a saját fizetésüket), most mégis a zuglóiaktól vár támogatást a kerület MSZP-s vezetése. A baloldalnak persze azért jut némi pénz.

2021. március 09. 18:15
null

Mai hír, hogy a helyi lakosok anyagi támogatását kéri egy Facebook-posztban a Horváth Csaba vezette Zuglói Önkormányzat. Az MSZP-s vezetés azért kér pénzt a zuglóiaktól, mert mint írják, a kormányzati megszorítások, a bevételkiesések, valamint az állami kompenzáció hiánya miatt „Zuglót 2020-2021. évben összesen több mint 10 milliárd forint kár érte és éri”.

A közlemény szerint a polgármester, az alpolgármesterek, a bizottsági elnökök, képviselők, valamint az önkormányzat gazdasági társaságainak felügyelőbizottsági elnökei és tagjai illetményük 20 százalékát a veszélyhelyzet idején a kieső összegek pótlása érdekében létrehozott „Zuglói Védelmi Alap”-ba helyezik.

Van, amire azért mégis jut pénz

Csakhogy a baloldali képviselőknek és az MSZP-s polgármesternek bőven van miből adakoznia ebben a nehéz helyzetben. Regnálásukat ugyanis azzal kezdték, hogy megemelték a képviselők, a polgármester és az alpolgármesterek fizetését.

Horváth Csaba így egymillió forintot keres, de az alpolgármesterek fizetése is 900 ezer forintra, a balos képviselők bére pedig 540 ezer forintra emelkedett. Mindez a bizottsági pozíciókért kapott pluszjuttatások nélkül. Eközben a biztonság kedvéért a lakosságra háruló adóterheket is megnövelték: 15 százalékkal emelték meg az építményadót, a telekadót és az ingatlanadót.

A zuglói baloldal tehát saját magának fizetésemeléssel, a lakosságnak pedig adóemeléssel kedveskedett. Most pedig még adományokat is kérnek az emberektől.

Jobbikos tanácsadót is tudnak alkalmazni

De az MSZP-t hatalomra segítő Jobbikot is ki tudják fizetni: A közelmúltban számoltunk be róla, hogy a jobbikos Jurenkó Ferencet alkalmazza tanácsadóként az MSZP-s polgármester. A volt újságírónak az MSZP a kerületben választási győzelemre elve esélytelen Jobbik politikusainak visszalépéséért egy jó fizetéssel, de kevés hatáskörrel járó külsős alpolgármesteri pozíciót ígért a 2019-es önkormányzati választások előtti tárgyaláson.

A választást követően azonban megszegték a megállapodást, Jurenkó mindössze egy tanácsadói pozícióval vigasztalódhatott. Információink szerint azonban az ezzel járó fizetés is nagyjából  650-700 ezer forint. Hogy pontosan mennyi, azt még egy darabig nem tudhatjuk meg, az erre vonatkozó közérdekű adatigénylésünk teljesítésének határidejét ugyanis meghosszabbította a zuglói jegyző.

Az MSZP-seket is ki kell fizetni

A Horváth Csaba vezette önkormányzat

a válság  közepén, tavaly nyáron évi 240 millió forintból gazdálkodó önkormányzati médiacéget alapított,

amelynek élére az MSZP korábbi kommunikációs igazgatóját, a Népszabadság egykori főszerkesztőjét, Murányi Marcellt nevezte ki, aki 2020 májusa óta Murányi Horváth Csaba önkormányzatának kommunikációs tanácsadóként is dolgozik, bruttó 350 ezer forintért.

Havi 500 ezer forintot egy régi bajtársnak is ki tud fizetni az önkormányzat: tavaly ősszel beszámoltunk arról, hogy az MSZP egykori országgyűlési képviselője, Horváth Csaba polgármester volt frakciótársa, Gúr Nándor cége ekkora összeget kap minden hónapban az önkormányzat cége, a Zuglói Városgazdálkodási Zrt. „belső ellenőrzéséért”.

Horváthék emellett egy másik MSZP-s politikussal, Békefi Lászlóval, az önkormányzat Jogi és Ügyrendi Bizottságának külső tagjával is kötöttek szerződést. A politikus a bizottsági tagságáért járó 90 000 mellé –  havonta 300 000 forintot kap az önkormányzattól a kerület közérdekű adatairól szóló rendeletben foglalt kötelezettségek – többek közt az adatok nyilvánossá tétele – ellenőrzéséért.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2021. március 10. 08:36
A zúglóiak úgy néz ki nagyon élvezik a libsikomcsi vezetést. Ők válasz tották hát jó élvezkedést, nem lehet őket sajnálni.
Krupp Skya
2021. március 10. 06:00
Ezeknek sikerült megvalósítani egy negatív Petőfi verset. A Horváth nevében Még kér a Horváth, most adjatok! Mert ha ő adóztat eldobjátok az agyatok!
yanoo
2021. március 09. 20:44
Mit akarnak ezek még? Nem elég spórolás, hogy a kormány ingyenessé tette a parkolást?
Crataegus monogyna
2021. március 09. 20:43
"Horváth Csaba szellemi kapacitása lényegében elhanyagolható" – Tarlós István
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!