Donáth Anna szerint „a Fidesz elszigetelődése zajlik” Európában

2021. március 05. 11:37

A momentumos politikus azonban egy dologban azonos véleményen van Orbán Viktorral.

2021. március 05. 11:37

A Fidesz elszigetelődése zajlik Európában – jelentette ki Donáth Anna a pénteki ATV Startban, megismételve a 2011 óta szinte folyamatosan hangoztatott ellenzéki toposzt.

A kijelentés apropója a magyar kormánypárt minapi, Európai Néppártból való kilépése volt.

A Fidesz évek óta egyre súlyosabb vétségeket követ el saját közösségével szemben, és az utolsó csepp a pohárban a tavaly év vége volt, amikor vétóval fenyegettek közös európai kérdéseket – véli az ügyről a momentumos EP-képviselő, akinek frakciója egyébként – ahogy tegnap megírtuk – beszámoltatná az Európai Bizottságot arról, hogy hogyan alkalmazzák a tavaly decemberben elfogadott jogállamisági eljárást hazánkkal és Lengyelországgal szemben. Erre a jövő csütörtökre összehívott ülésen lehetőségük is lesz.

Donáth szerint egyébként Magyarország szempontjából minél tovább húzódik egy ilyen konfliktus, az annál rosszabb fényt vett ránk, azt gondolja, hogy ezt nekik – az ellenzéki politikusoknak – kell ellensúlyozni.

„Orbán Viktor hozzászokott Magyarországon ahhoz, ha kritikus hang van, azt meg kell alázni, el kell nyomni” – vélte Donáth Anna, aki szerint az európai politika ezzel szemben a vitáról, egymás meggyőzéséről szól.

Az EP-képviselője elmondta, hogy függetlenként politizálni sokkal nehezebb Európában, számos lehetőségtől estek el az egyik legerősebb frakcióból való kiválással. Közölte, hogy neki teljesen érdektelen, melyik frakcióban folytatja a Fidesz, az érdekli, hogy hogyan képviselik a magyar érdeket.

A momentumos politikus abban az egy dologban értett egyet Orbán Viktorral, hogy sokkal fontosabb dolgok érintik most az embereket, amikről sokkal komolyabban kellene beszélni – igaz ezután az egészségügyi dolgozókat említette, akik egyébként 96,3 százalékban aláírták az új szerződésüket.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. március 07. 18:03
Ez az elektronika. Vannak ugye a vezetők. Meg a szigetelők. Meg az elszigetelők. Láttam már olyat, hogy tiltakozásul bevarrták a szájukat. Nem akar tiltakozni?
zakar zoltán béla
2021. március 05. 16:38
majo.lika
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. március 05. 15:22
Apád jól van?
furunkulus13
2021. március 05. 14:51
Annus! Hagyd ajrópát, ti most a 22-s rémuralom forgatókönyvére koncentráljatok, a két és félmillió fideszes hogy kerül statáriális vészbiróság elé? lesznek e nyilvános akasztások? Kik lesznek a vérbirák, meg egyéb szaftos , jogállami részletek!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!