Déli Körvasút: kezdődik a népligeti vasúti megálló tervezése

2021. január 18. 07:47

Ez lesz a körvasút harmadik új megállója.

2021. január 18. 07:47
null

Kiválasztották a tervezőt a Déli Körvasút harmadik, népligeti megállójához – írja a PestBuda. A vonatokról metróra és távolsági buszokra is egyszerűbben lehet majd átszállni – írta meg a PestBuda. A kormány döntése szerint a Népliget sarkában létesítendő vasútállomás legfőbb funkciója az lesz, hogy a Tatabánya, Székesfehérvár, Pusztaszabolcs, vagy éppen Gyömrő, Pécel irányából érkező elővárosi vonatok utasai elérhessék az M3-as metrót az Ecseri úti állomáson vagy a népligeti Volánbusz-pályaudvart, illetve a Népliget térségéből közvetlen kapcsolat nyíljon a vonatok elővárosi célpontjai felé, vagy a jövőben akár vonattal a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

Hozzátették: az Üllői út feletti vasúti hídtól keleti irányba, a Népliget zöld tömbje mellett húzódó peronokról a közeli lakótelepek, irodaházak, a hármas villamos és az épülő új kézilabdacsarnok is megközelíthetők lesznek.

(PestBuda, MTI)

Fotó: Vitézy Dávid Facebook-oldala

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JMoflicheque
2021. január 18. 10:01
álom - álom - édes álom...... nem tudom elképzelni karigerit talicskával, ahogyan gyénémettel versenyez....
Jason Bourne
2021. január 18. 09:42
Na ebbe vajon mivel fog belekötni a Momentum, a DK meg Karácsony...
békalepcse
2021. január 18. 09:40
Ez még mindig az átszállási kapcsolatokra van kihegyezve, pedig a kornak megfelelő közlekedési rendszerben bármely pontjáról a városnak bármely más pontjára átszállás nélkül kéne már tudni eljutni. Nem vonatban kéne gondolkozni, hanem sokkal kisebb automatizált kötöttpályás rendszerben, ami egyben áruszállításra is használható. Most a közlekedési rendszer ezer szegmensre van tagolva, pedig mindezt egyetlen rendszerbe is lehetne integrálni. Az integráció nem azt kéne jelentse, hogy könnyedén váltogatni tudom az autót a biciklit a vonatot a villamost a metrót a buszt a hévet, hanem egyetlen működő kötöttpályás rendszert kiépíteni, ami minden mást helyettesítene, teljesen automatizáltan, meg az áruszállítást is megoldaná. Sőt a teljesen szelektív hulladék visszagyüjtést is!
Bitrex®
2021. január 18. 09:33
Geriék meg kihelyezik a rovarhoteleket az ivókutakkal. Lesznek új biciklisávok is a felüljárókon. A Pénzverde mellett meg egy új bitcoin tárnát nyit a helyi DK Varjú László szakértő bevonásával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!