PM: Adóemelési stopot rendel el a kormány az önkormányzatoknál

2020. december 02. 07:27

A kormány legújabb intézkedésével a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozásokat, a családokat és a lakosságot segíti, áll a közleményében.

2020. december 02. 07:27

A kormány újabb gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedést rendelt el a koronavírus-járvány miatt: megtiltja az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben megemeljék a helyi és a települési adókat, új adót vezessenek be, illetve eltöröljék az eddigi adókedvezményeket – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) kedden az MTI-vel.

Mint a közleményben hangsúlyozzák, a kormány legújabb intézkedésével a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozásokat, a családokat és a lakosságot segíti. A Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányrendelet rögzíti, hogy a helyi és a települési adó mértékét nem lehet megemelni jövőre. Az adókedvezmények és az adómentességek sem korlátozhatóak vagy szűkíthetőek, azokat ugyanis 2021-ben is biztosítani kell. A települési önkormányzatok jövőre nem vezethetnek be új települési adót se – írják a közleményben.

Emlékeztetnek arra, hogy a kormány adócsökkentésekkel segíti a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat, munkáltatókat, hozzájárulva ezzel a magyar gazdaság újraindításához is. A keddi Magyar Közlönyben megjelent rendelet biztosítja a lakosság, a családok és a vállalkozások védelmét, jövőre ugyanis adóemelésekkel, megszorításokkal egyetlen önkormányzat se sújthatja őket – mutatnak rá a közleményben.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lewdberg
2020. december 02. 21:58
sok retardált konzi fasz meg tapsol is, de majd ha a települések alapfunkciókat se tud ellátni majd ott panaszkodnak remélem egy kátyú kitöri a nyakatok csicskák
elfújta az ellenszél
2020. december 02. 09:14
Rovarhotel és biciklisáv-adót kéne kivetni központilag
Knerten
2020. december 02. 09:07
Főkert-megszüntetési stopot is el kéne rendelni. Ha már zöldek vagyunk.
darázs
2020. december 02. 08:41
na tessék Kamugeri és 41 tanácsadója egy éve töri a fejét havi pár milliócskáért hogy kit szopasson meg erre dobhatja a kukába minden munkája eredményét Lehet hogy bosszúból lapátot ragad és leugrik a Lánchídhoz dolgozni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!