Füvesített pályával épülhet a budai fonódó II. üteme

2020. július 31. 17:52

„A térség így nem csak vasúti, hanem a villamosok révén mind a négy (egyszer a jövőben 5) metróvonalhoz közvetlen villamoskapcsolatot kaphat” – fogalmazott közösségi oldalán Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

2020. július 31. 17:52
null

A kormányhatározat értelmében a 2,8 kilométer hosszú, a közúti forgalomtól elválasztva vezetett, kétvágányú villamosvonal legalább 1200 méter hosszban füves pályával épül majd, de a határozat felhívja a figyelmet a meglévő fasorok minél teljesebb megóvására is.

Fotó: Facebook.com/vitezydavid
Fotó: Facebook.com/vitezydavid

„A tervezett vonalhosszabbítás a Szent Gellért tértől a Műegyetem rakpart és a Pázmány Péter sétány mentén tárja fel az egyetemi negyedet és az Infoparkot, majd a Dombóvári útra befordulva belvárosi kapcsolatot nyújt a Kopaszi-gáti közparknak és a mellette épülő új lakó- és irodanegyednek is. Itt átszállási lehetőség jön létre a meglévő 1-es villamos és a közeljövőben kiépülő Nádorkert vasúti megállóhely felé is. Az új vonalszakaszról a Szent Gellért téren kapcsolat nyílna északra a 19-es, 41-es és 56-os vonalak felé, illetve Pestre a 47-es és 49-es vonalak felé is közvetlen összeköttetés. A térség így nem csak vasúti, hanem a villamosok révén mind a négy (egyszer a jövőben 5) metróvonalhoz közvetlen villamoskapcsolatot kaphat. A pontos vonalhálózatról a BKK dönt majd, az előzetes tervek szerint mindkét irányba, a rakparton át Óbudára és a Szabadság hídon át a Deák Ferenc térre is indulna új viszonylat a Műegyetem rakparti ágról” – írja Facebook-oldalán Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

Fotó: Facebook.com/vitezydavid
Fotó: Facebook.com/vitezydavid

A munkák tervezését: a kiviteli tervek és a tenderdokumentáció elkészítését, valamint a  tervek összehangolását a  BKK és a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. bevonásával a BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. végzi majd.

Címlapkép és fotók: Facebook.com/vitezydavid

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2020. augusztus 02. 18:17
Csak egy kérdésem van: Karácsonynak van a projektbe bármilyen beleszólása? Ha nincs, akkor készen is lesz. Ha van, akkor majd legkésőbb '24 után megcsináljuk.
OberEnnsinnen
2020. augusztus 01. 14:42
Minden stadion: önazonosságot erősítő momentum - kőből.
LAW AND ORDER
2020. augusztus 01. 12:08
És az autósokkal mi lesz?!
kunfia
2020. július 31. 22:16
Ki ez a Vitézy,Orbán rokon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!