Újraindul a motorgyártás a szentgotthárdi Opel-gyárban

2020. május 11. 15:13

Az Opel Szentgotthárd március 23-án állította le a termelést a koronavírus-járvány miatt.

2020. május 11. 15:13

Kaszás Zoltán, a gyár sajtószóvivője hétfőn elmondta, a munka a háromhengeres turbó PureTech benzinmotorok gyártásával indul újra, a PSA-csoport összes gyárában bevezetett – a szakszervezetekkel és az üzemi tanáccsal is egyeztetett – szigorú egészségvédelmi intézkedések betartásával – tájékoztattak.

A bevezetett óvintézkedések közé tartozik a testhőmérséklet önellenőrzése, védőszemüveg és higiéniai maszkok viselése, a biztonságos távolság betartása, a munkaállomásokon és a pihenőhelyeken az ajtók nyitva tartása, a kilincsek érintésének kiküszöbölése, a szerszámok és munkafelületek fokozott tisztítása. Ügyelnek a beérkező alkatrészek „pihentetésére”, és a műszakváltásokat úgy ütemezik, hogy a dolgozók találkozását elkerüljék – ismertették.

A közleményben idézték Yann Vincentet, a PSA csoport gyártásért felelős alelnökét, aki közölte: „fokozatosan és biztonságosan” indítják meg a gyártást, „ez a két kritérium határozza majd meg az elkövetkező hetek és hónapok döntéseit”. Az Opel Szentgotthárd március 23-án állította le a termelést a koronavírus-járvány miatt. A gyárban háromhengeres turbó PureTech benzinmotorok készülnek, amelyek sorozatgyártása az idén januárban kezdődött.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. május 11. 19:39
"Ügyelnek a beérkező alkatrészek "pihentetésére"" :-) Ennek inkább az lehet az oka, hogy a mai időkben az alkatrészellátás bizonytalan, ezért a "just in time" rendszer túl kockázatos. Jelenleg biztosabban lehet termelni, ha akad némi "pihent" alkatrész. Amikor egy multi a dolgozókkal takarózik az szinte mindig csak kamu marketingduma.
olajfa1
2020. május 11. 19:30
Kezd beindulni a gazdaság!
Zsolt75
2020. május 11. 18:18
Miért fáj ez egyeseknek? Ez emberek megélhetését biztosítja.
my fair lédig
2020. május 11. 17:37
Leszarjuk ! A végvonaglását élő, dekadens Nyugatra semmi szükségünk ! Éljenek a komcsik és az iszlamisták által vezetett országok KGST-je !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!