Gulyás szerint még hónapokig eltarthat a járvány, Jakab Mészáros-adót vezetne be

2020. április 06. 13:01

A Jobbik elnöke kritizálta Orbán Viktor mai bejelentéseit, mert szerinte azok nem tartalmaztak munkahelyvédelmi lépéseket.

2020. április 06. 13:01

Az Országgyűlés hétfőn az ellenzéki híresztelésekkel ellentétben folytatta munkáját. Az ülés elején  egy perces néma csenddel emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt két képviselőről, Fazakas Szabolcsról, és Csákabonyi Balázsról. Mindketten az MSZP tagjai voltak a kilencvenes-kétezres években.

A legelső felszólaló Gulyás Gergely volt. „Az a szándékunk továbbra is, hogy az országyűlést rendszeresen tájékoztassuk. Szeretnénk ha széles összefogás jönne össze nemcsak a társadalom körében, hanem a parlamentben is” – kezdte a miniszter. „Azt jól látjuk, hogy a védekezés még hetekig, sőt hónapokig el fog tartani. Egyelőre jól tartjuk magunkat a többi országhoz képest”– folytatta. „Több ezer milliárd forintban mérhető a kár. Nyilvánvaló alapelv a közös teherviselés. Ennek jegyében hozta létre a kormány a  Járványügiyi Alapot, amely felülről nyitott, mert a védekezésnek nem lehetnek korlátai”– mondta Gulyás. Hozzátette: a kormány jó példával állt elő,1300 milliárd forintot von el a kormány a tárcáktól, ez is ide kerül.

Az önkormányzatok költségvetése 1800 milliárd forint volt 2010-ben, tavaly 1760 milliárd, úgy, hogy az adósságoktól megszabadította őket a kormány. Ennek tükrében a 3-4 százalékos elvonás a lehető legkisebb a miniszter szerint. „A legidősebb generáció is számíthat a kormányra.”– zárta felszólalását Gulyás, utalva a 13. havi nyugdíj visszavezetésére.

Ne fosszák ki az önkormányzatokat! – indította a tőle megszokott hévvel válaszát Jakab Péter, aki ezután egy történetet mesélt el, amelyen a kormánypárti többség jót derült. Eszerint Jakabot ma megállította egy dolgozó, aki azt mondta, vagy a vírus visz el minket, vagy az éhhalál. A Jobbik elnöke ezután kritizálta Orbán Viktor mai bejelentéseit, mert szerinte azok nem tartalmaztak munkahelyvédelmi lépéseket.

„Van pénz, nem kell a megszorítás” – mondta, és a kormányzati tájékoztatás költségvetését, valamint a Budapest-Belgrád vasútvonalra szánt összegeket említette. Hol marad a család megadóztatása? –utalt Mászáros Lőrincre, majd felszólította a kormányt, hogy vállalja át a bérek 80 százalékát, és vezessen be Mészáros-adót.

(Mandiner)

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CirmoS
2020. április 06. 17:23
Súlyosan elmebeteg Jakab, ha már történetet mesélsz, akkor olyat mondj ami meg is történt! Ne olyat, amit te találsz ki! A másik: VAN pénz????? Mi van????? Dehát már tíz éve hallgatjuk, hogy nincs pénz, mert a lopás bla bla....! Ja persze, hát most rohadtul kiderült, hogy tényleg van!! Szar ügy Jakab, - nektek!!!
catalina9
2020. április 06. 16:17
Jakab Mészáros-adót vezetne be" hát ez szép attól a Jakabbiktól, amely pár éve még Simicska tenyeréből evett...
nem kell félni nem fog fájni
2020. április 06. 15:20
Ne fosszák ki az önkormányzatokat, mert nincs rá szükség! (...) Nem kell megszorító politikát folytatni, mert van pénz. Tudja hol van? 150 milliárdot szánnak propagandára! 600 milliárdot költenek Budapest Belgrád vasútvonalra!
balbako_
2020. április 06. 15:17
Mészáros Lőrinc Magyarország negyedik legtöbb főt foglalkoztató vállalkozója. Miért is kéne őt különadóval sújtani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!