Magyar Diabetes Társaság: A cukorbetegek maradjanak otthon, és folytassák a kezelést

2020. március 31. 11:37

Magyarországon több mint egymillióan élnek cukorbetegséggel, így nekik különösen fontos, hogy koronavírus idején otthon maradjanak.

2020. március 31. 11:37

Fontos, hogy minél több cukorbeteg otthon maradjon és folytassa a tablettás, illetve az inzulinos kezelést, valamint ellenőrizzék vércukor szintjüket – hívta fel a figyelmet a Magyar Diabetes Társaság elnöke kedden, a kormány Facebook-oldalán közzétett videójában.

Kempler Péter hangsúlyozta, a cukorbetegek különleges helyzetben vannak a járvány esetén, azonban a megfelelő vércukor beállítás, a diabetes jó anyagcserehelyzete segíthet abban, hogy minél kisebb eséllyel kapják el a koronavírus-fertőzést. Az innovatív kezelésekre, inzulinkezelésre vonatkozó szakorvosi javaslatok érvényessége a veszélyhelyzet idején meghosszabbodik, ezekért a papírokért nem kell elmenni a diabetológushoz – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a videóban elmondta, hogy Magyarországon több mint egy millióan élnek cukorbetegséggel. Nekik különösen fontos, hogy koronavírus idején otthon maradjanak – emelte ki. A videó végén a megbízott megköszönte a diabetológusok, valamint a diabetessel foglalkozó szakmai- és betegszervezetek munkáját, és arra kért mindenkit, hogy vigyázzunk egymásra.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tamas46
2020. április 07. 09:10
Megdöbbenéssel olvastam Kempler Péter nyilatkozatát, nem kevésbé Nyitrai Zsoltét (súlyos cukorbetegként),mely nyilatkozatok szerint egyiknek sem érdeke a cukorbetegek állapotának ellenőrzése. Erről egyik sem szólt, holott ez lenne a legfontosabb, hiszen a cukorbetegség-helytelen az elnevezése is- mert nem betegség, hanem állapot, és az állapot elhanyagolásában jönnek létre a következmény betegségek, melyek visszafordíthatatlanok !! Az ellátó orvosoknak pont abban van a szerepük, hogy ellenőrizzék az állapotokat, nem papíron(cukor,és vérnyomás értékek) hanem a rendszeres célvizsgálatokkal.(szem, hasüregi, vérlabor..stb), és ezeknek ismeretében állapítsák meg a kezelést! Ez most megszűnt, és valószínűleg a vírusveszély elmúltával a kórházi ágyak megtelnek a cukorbetegekkel, akiken nem lehet már segíteni!! És ezért ki lesz a felelős ????
nick89
2020. március 31. 12:27
És akik a létrán állva szerelik a villanyt, kapaszkodjanak a csavarhúzóba, mer' visszük a létrát!
szajnyalogatoviktor
2020. március 31. 12:24
ugy csinal mintha a cukorbetegek mind nyugdijasok lennenek.. maradjanak otthon..persze...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!