A rémületet terjesztő 24.hu a kormányt vádolja a rémület kialakításával

2020. március 11. 11:20

Ez azért is furcsa, mert az ember lassan többet látja Győrfi Pált, mint a saját családtagjait.

2020. március 11. 11:20
Pannon duma

Kommunikációs hiányosságokkal vádolta a minap a nyilvánosságot egyébként egész nap, minden fronton tájékoztató kormányt a 24.hu. Ez azért is furcsa, mert az ember lassan többet látja Győrfi Pált, mint a saját családtagjait. Ettől függetlenül egy ilyen szituációban érdemes komolyan venni a hírportál észrevételeit, nézzük a fontosabbakat:

„A gond az, hogy a hatóságok kommunikációja egyelőre korántsem megfelelő, ez pedig felesleges rémület kialakulásához is hozzájárulhat.”

„Az óvatosság ugyan valóban hasznos lehet ilyen helyzetben, a pánik azonban csak súlyosbíthatja a problémát, ezért mindent meg kell tenni az elkerüléséért. Éppen ezért lenne fontos, hogy az illetékesek körültekintően és átfogóan tájékoztassák a lakosságot, minden lehetséges csatornát, így a sajtót is felhasználják az információátadásra.”

„A kulcs az lehet, hogy sikerül-e megfékezni a járvány körül kialakuló pánikot. Magyarországon ez különösen fontos lenne, hiszen a lakosság eleve aggódik az egészségügy állapota miatt, ha pedig a koronavírus kapcsán nem tapasztalható határozott fellépés, illetve széles körű kommunikáció, a bizalom tovább gyengülhet.”

Szóval a 24.hu-t aggasztja a „felesleges rémület”, szerintük „mindent meg kell tenni” a pánik elkerüléséért, illetve „körültekintő” tájékoztatás kellene, hogy „sikerüljön megfékezni a járvány körül kialakuló pánikot”.

Mindez rettenetesen szép, már-már idilli elképzelés. Ki ne értene ezzel egyet? Viszont van itt egy kis bibi. A 24.hu szerencsétlenségére megkaptuk az alábbi hirdetésüket vasárnap délelőtt. Jelen pillanatban is aktív, egy 2020. január 21-ei cikkükre (!) tolják a forgalmat. 50 ezret minimum megért nekik, hogy egy meglehetősen régi, ám annál inkább pánikkeltő („a pánik egyre nagyobb”) posztjukat tolják. Miközben álszent módon a pánik elkerüléséről papolnak.

Régi taktika: vádold meg az ellenfeledet azzal, amit éppen te magad csinálsz.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. március 13. 08:21
"...A rémületet terjesztő 24.hu a kormányt vádolja a rémület kialakításával...." EZ A "BAGOLY MONDJA VERÉBNEK, HOGY NAGYFEJŰ!" EGYIK(!) KLASSZIKUS SZITUÁCIÓJA. ÁM ÉN EHHEZ MÁR HOZZÁSZOKTAM, MERT A MAI ELLENZÉKNEK A "KETTŐS MÉRCE" TÚLONTÚL IS SOKSZOR BEVETETT FEGYVERE.
flesh ripper
2020. március 11. 18:45
Nem feltétlenül a koronavírus, de a fekália-vírus eszeveszett terjesztői, a 24.hu, hvg, index stb.
balbako_
2020. március 11. 14:46
Mit nem tud a 24.hu? Miről nem tájékoztatták? Miért nem kérdez, mert minden nap megteheti!
monuskaroly
2020. március 11. 14:22
Azt tudod hogy a kormány nem szokott sajtópert indítani az általad olvasott oldalak ellen, mert akkor a Magyar Bíróság 0-24-ben tárgyalhatná a fake-news pereket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!